Volledig scherm
In het laatste weekend van augustus vond de eerste editie van de Zwolle Pride plaats. Maandag 2 december ondertekenen zes gemeenten een verklaring om regionaal met het thema LHBTI en inclusie aan de slag te gaan. © Frans Paalman

Gemeenten slaan handen ineen tijdens Regenboogfestival in Zwolle: aan de slag met LHBTI

Op maandag 2 december vindt in Zwolle het Regenboogfestival plaats. Ruim drie maanden na de succesvolle eerste editie van de Zwolle Pride ondertekenen zes bestuurders uit de regio een verklaring om regionaal met het thema LHBTI aan de slag te gaan. 

Het Regenboogfestival staat in het teken van LHBTI en inclusie. Burgemeester Peter Snijders van de gemeente Zwolle verzorgt om 13.30 uur de opening van het festival, dat plaatsvindt bij het Deltion College (ingang Oost). Tijdens de opening vindt ook de ondertekening plaats van de regionale verklaring. Die wordt getekend door bestuurders van de gemeenten Zwolle, Kampen, Dalfsen, Ommen, Hardenberg en Steenwijkerland. 

Inspiratie en motivatie 

Vanaf 14.10 uur start een programma met diverse workshops. Het festival heeft voornamelijk als doel om professionals, beleidsmakers en bestuurders te inspireren en te motiveren zich nog actiever in te zetten voor LHBTI en inclusie.

Zwolle Pride

De eerste editie van de Zwolle Pride groeide eind augustus en begin september uit tot een groot succes. Het drie dagen durende festival bracht duizenden mensen op de been. Volgens de gemeente ademende het evenement de boodschap dat iedereen welkom is in de provinciehoofdstad. Zwolle Pride krijgt voor volgend jaar een gemeentelijke bijdrage van 20.000 euro.