Volledig scherm
© ANP

Gemist? Bajes Zutphen strijdt tegen smokkeldrones. En: Olst-Wijhe in diepe rouw

jouw regionieuwsBen je er niet aan toegekomen om al het regionale nieuws vandaag te volgen? Dit is het nieuws van donderdag 13 februari.

SMOKKEL
De gevangenis in Zutphen onderzoekt of het zich met een speciaal detectiesysteem kan wapenen tegen drones. Criminelen proberen met die toestelletjes smokkelwaar, zoals telefoons, bij gevangenen af te leveren. In Zutphen is al een keer een gecrashte drone binnen de gevangenismuren gevonden, laat directeur Danny Vette aan de Stentor weten.

DIRECTEUR
Opnieuw heeft installatiebedrijf Breman uit Genemuiden een directeur geschorst op verdenking van integriteitsschendingen. Het gaat om Jacco van Dam (51), directeur van de vestiging Hasselt. Breman heeft particulier recherchebureau Signum Interfocus voor het onderzoek ingeschakeld.  

TEKORT
Er dreigt een acuut tekort aan medische hulpmiddelen door nieuwe, strengere Europese regels die 26 mei ingaan. Dat kan tot levensbedreigende situaties leiden, waarschuwt de Nederlandse Vereniging van Klinische Fysica. 

PILLEN EN PISTOOL
De politie in Nijkerk heeft dinsdag in een woning aan de Prinsenweg twee mensen aangehouden voor wapen- en drugsbezit. Er werden onder meer een vuurwapen en 2100 XTC-pillen in beslag genomen.

ROUW
Ton Strien maakt zijn zwartste dagen als burgemeester van de gemeente Olst-Wijhe door. Eerst kwam maandag een 39-jarige vrouw uit Wijhe bij een dodelijk ongeval om het leven, woensdagavond overleed een 30-jarige man uit Wesepe bij Vaassen. 

BEKERAVONTUUR VOORBIJ
Aan de meeste sprookjes komt ooit een einde en in het voetbal is dat vaak niet anders. Voor Go Ahead Eagles eindigde de bekerdroom donderdagavond in de kwartfinale in een nat Deventer tegen eredivisionist FC Utrecht. Het verschil in kwaliteit kwam duidelijk tot uitdrukking in de score: 1-4.

  1. Gymnasium Celeanum Zwolle reist vanwege coronavirus met één leerling minder af naar Griekenland en Rome
    PREMIUM

    Gymnasium Celeanum Zwolle reist vanwege coronavi­rus met één leerling minder af naar Grieken­land en Rome

    Ongeveer tachtig leerlingen van het gymnasium Celeanum in Zwolle gaan morgen op studiereis naar Griekenland en Rome. Waar tal van andere middelbare scholen in Nederland vanwege het coronavirus de stekker uit de studiereis trokken, acht rector Frank Dost het verantwoord om de twee studiereizen door te laten gaan. De school liet aan ouders weten de reis pas af te blazen als het Ministerie van Buitenlandse Zaken een negatief reisadvies zou afgeven voor Rome en Griekenland, maar dat reisadvies is momenteel nog niet aan de orde en dus gaat de reis door.