Volledig scherm
Foto ter illustratie. © EPA

Gemist? Brand met dramatische gevolgen in Nieuwleusen en Dolfinarium niet blij met dierenactivisten

Jouw regionieuwsBen je er niet aan toegekomen om al het regionale nieuws vandaag te volgen? Dit is het nieuws van zondag 14 juli.

Dode bij brand Nieuwleusen - Bij een felle woningbrand in Nieuwleusen is vanochtend een 22-jarige man om het leven gekomen. Het gaat om de zoon van het gezin. Er werd ook nog kort gezocht naar een mogelijk tweede slachtoffer, maar hij bleek niet in de woning te zijn op het moment van de brand. De ouders konden net op tijd gewaarschuwd worden door buurtbewoners. Er werd geschreeuwd en met stenen tegen de ramen gegooid om hen wakker te krijgen.

Activisten in Dolfinarium - Met spandoeken zwaaiende activisten hebben zaterdagmiddag de dolfijnenshow in het Dolfinarium verstoord, zo werd vandaag bekend. Ze protesteerden daarmee tegen het houden van deze dieren in gevangenschap. Het Dolfinarium heeft weinig waardering voor de actievoerders en betreurt hun manier van actievoeren.

Overleden man Twello blijkt drummer - De 42-jarige man uit Twello die in de nacht van vrijdag op zaterdag om het leven is gekomen bij een ongeval in Neede is vrachtwagenchauffeur en drummer Rob Pol. Dit wordt bevestigd door Eelco de Boef, boeker en tekstschrijver van de metalband Grim Ordeal uit Deventer. De Twellonaar was sinds de oprichting in 2009 drummer in deze band.

Oeps, vergeten - Wilde hij zijn leven beteren en het jachtwapen aan de wilgen hangen? Of was de stroper die zijn geweer vergat gewoon zwaar in de bonen? De politie in Staphorst hoopt op tips, nadat er vandaag een wapen is gevonden bij een bosvijver in Punthorst. Het geweer lag open en bloot op een plek waar veel kinderen komen.

Pas op voor de terrorteek - Het lijkt er op dat de reuzenteek naar Nederland is gekomen. Een vrouw uit Drenthe heeft het snelle bloedzuigende beest zo goed als zeker aangetroffen in het Drentse dorp Odoorn. Reuzenteken gaan actief op zoek naar mensen en dieren en kunnen slachtoffers al rennend wel honderd meter volgen.

Premium-verhaal van de dag

Zoeken naar de meteoriet - Was het hier? In elk geval in deze omgeving, bij Hasselt, sloeg twee weken geleden waarschijnlijk een meteoriet in. Een ‘sterrenteam’ van vijf topdeskundigen is sindsdien dag en nacht op een magische jacht naar de zeldzame en kostbare hemelsteen. En ze komen steeds dichterbij.

  1. PEC Zwolle United moest zich heel lang bewijzen als maatschappelijke tak van de voetbalclub
    PREMIUM

    PEC Zwolle United moest zich heel lang bewijzen als maatschap­pe­lij­ke tak van de voetbal­club

    PEC Zwolle-aanvoerder Bram van Polen die een potje balt met autistische kinderen, of senioren die in een blauw-wit shirt helemaal opleven tijdens een training OldStars walking football. PEC Zwolle United bestaat tien jaar en heeft in die tijd de voetbalclub en de regio dichter bij elkaar gebracht. Het vrouwenvoetbal werd onder de vleugels van United ontwikkeld en is nu klaar om weer ‘terug te gaan’ naar de betaaldvoetbalclub.