Volledig scherm
Zoektocht op de IJssel naar een te water geraakte dronken man. © NewsUnited/Rens Hulman

Gemist? Dronken man werkt niet mee aan eigen redding uit IJssel. En: feesten en vrijen in Eerbeek

jouw regionieuwsBen je er niet aan toegekomen om al het regionale nieuws vandaag te volgen? Dit is het nieuws van zondag 8 september.

BEZOPEN
Een dronken man is vanochtend uit de IJssel bij Deventer gered. Volgens de politie was de man beschonken toen hij in het water viel. Door de oplettende reddingsbrigade van even verderop kon hij snel op het droge komen. heel soepel ging dat niet. ,,Hij was niet meewerkend”, merkte de reddingsbrigade op. 

ELLENDE
Hij zegt de wereld te willen verbeteren, maar stort tientallen mensen – zieken, gehandicapten en hun naasten – in een poel van ellende met zijn opgedoekte crowdfundsite Dream or Donate. Wie is Robert-Jan Mastenbroek (29) uit Witharen?

FEESTJE
Twee mannen die een Nederlandse versie van Woodstock organiseerden in Gelderland. Bijna ging het mis met drank, drugs en seks bij Free Village, Nederlands eerste kampeer- en muziekfestival. Duizenden mensen waren erbij om te feesten en te vrijen. Het liep goed af. Een terugblik, precies vijftig jaar later.

STOF
De inmiddels veelbesproken PFAS-stoffen zijn meerdere keren aangetroffen in ons drinkwater. Dat bevestigen Vitens en de brancheclub van drinkwaterbedrijven Vewin. De brancheclub maakt zich zorgen over de toename van dit soort stoffen in bronnen van drinkwater. 

PREMIUM VERHAAL VAN DE DAG
Unieke militaire monumenten, de kazematten aan de IJsseldijk bij Hattem. Maar nooit is er een kanon afgegaan of heeft er mitrailleurvuur geklonken. De historie gaat weer leven nu twee van de bunkers tijdens Open Monumentendag open gaan. Speciaal ter gelegenheid van 75 jaar bevrijding.