Volledig scherm
Eerdere staking bij Scania. © Frans Paalman

Gemist? Foutje met luchtalarm in Flevoland, Scania-personeel gaat toch weer staken

jouw regionieuwsBen je er niet aan toegekomen om al het regionale nieuws vandaag te volgen? Dit is het belangrijkste nieuws van donderdag 15 november.

Agenten naar steden - Steden in Oost-Nederland krijgen meer politie. Zo zien Zwolle en Apeldoorn extra agenten komen, maar het zijn met name Enschede, Arnhem en Nijmegen die er flink op vooruit gaan. Voor de rest van deze regio verandert er weinig. Dat blijkt uit een herverdeling van de politiecapaciteit over de basisteams in Oost-Nederland.

Oeps, luchtalarm - Even schrikken in Flevoland vanochtend: het luchtalarm ging even na 11.00 uur af. Foutje van de meldkamer, meldt de politie. 

Wachten op doorstart - MC-woordvoerder Geoffrey Rook verwacht deze week nog geen witte rook over de doorstart van de failliete IJsselmeerziekenhuizen door het St. Jansdal in Harderwijk. Dit meldt hij desgevraagd. Hij verwacht dat er meer tijd nodig is.

Staking Scania - Het personeel van Scania in Zwolle en Meppel legt morgen met steun van vakbond FNV Metaal opnieuw het werk voor 24 uur neer. Dat de directie in Zweden juist daardoor de productielocatie als onbetrouwbaar ziet, deert FNV niets.

Ricksen bijna overleden - Oud-profvoetballer Fernando Ricksen (42), die lijdt aan de meedogenloze spierziekte ALS, is twee weken geleden bijna overleden. Dat meldt zijn biograaf Vincent de Vries. Dat zou komen door een fout van een Schotse verpleegster.

Schietpartij schoolplein - De 30-jarige man uit Vaassen die in augustus op een schoolplein aan de Voldersdreef in Apeldoorn gericht op iemand zou hebben geschoten, is een voormalige drugsdealer. Dat vertelde zijn raadsman vandaag op een in de rechtbank.

Premium-verhaal van de dag

Proud Breast - Geen zware zweterige siliconen borstprothese. Maar een lichtgewicht luchtige opvulling voor je reguliere lingerie. Suzanne Kemps dacht meteen groter toen ze voor zichzelf op zoek ging naar de meest fijne oplossing nadat ze een borst moest missen. Nu ontwikkelt ze vanuit Deventer de Qup met Proud Breast. Ze hoopt er de wereld mee te veroveren.

Volledig scherm
Suzanne Kemps is van huis uit industrieel ontwerper maar ook ervaringsdeskundige. Met haar vinding van de Qup-bh helpt ze tienduizenden vrouwen die met één borst door het leven gaan. © FOTO HISSINK
  1. Zwolse en Kampense school winnaars Shell-‘bright ideas challenge’

    Zwolse en Kampense school winnaars Shell-‘bright ideas challenge’

    Met de ‘Zonneflex’, een luxaflex die energie opvangt van zonnestralen, is Zwolse basisschool De Wilgenburg vandaag winnaar geworden van de ‘Generation Discover bright Ideas Challenge’ in de categorie Energie. In de categorie Voedsel won de Groen van Prinstererschool in Kampen. Leerlingen van deze school kwamen met het idee voedselverspilling tegen te gaan door middel van drones, waarbij efficiënt voedsel kan worden besteld en het overige eten wordt verdeeld onder minderbedeelden.