Volledig scherm
De A1 bij Ugchelen was tijdelijk afgesloten na een zware crash met zeker één zwaargewonde. © News United/Damian Ruitenga

Gemist? Heftige crash op A1 bij Apeldoorn. En: hoe zit dat nu met Volkert van der Graaf??

Ben je er niet aan toegekomen om het regionale nieuws vandaag te volgen? Dit is het belangrijkste nieuws van zaterdag 25 mei.

VOLKERT
Volkert van der Graaf, de bekendste moordenaar van Nederland, is nog ‘gewoon’ in Apeldoorn en Harderwijk. Hij sprak een jaar geleden zijn wens uit om te emigreren, maar daar is niets van terechtgekomen. Verhuist de moordenaar van Pim Fortuyn alsnog naar het buitenland, zoals hij de rechter voorspiegelde? Op zoek naar Volkert van der Graaf. Lees hier alle verhalen die we vandaag over Volkert van der Graaf brachten.

CRASH
De A1 van Barneveld naar Apeldoorn is vanmiddag lange tijd afgesloten geweest als gevolg van een zware crash nabij de afrit Ugchelen. Hierbij is minimaal één persoon zwaargewond geraakt. Het slachtoffer is met een traumahelikopter afgevoerd.

PROMOTIE
Go Ahead Eagles houdt na een 0-0 gelijkspel in Waalwijk uitzicht op promotie naar de eredivisie. De Deventer ploeg stond zaterdagavond in de finale van de play-offs een uur lang behoorlijk onder druk tegen RKC, maar hield stand.

PREMIUM VERHAAL VAN DE DAG | EXECUTIE
Geschiedenisstudent Samuel de Korte (24) uit Utrecht heeft een boek gemaakt over de executie van vijf mannen in Zwolle in 1945. De boodschap? ‘Vergeet ons niet’. De brute moordpartij was een vergelding voor een aanslag van het verzet op de spoorbrug bij Dedemsvaart. De vijf mannen hadden hier niets mee te maken, maar zaten allemaal gevangen in het Huis van Bewaring in Zwolle vanwege andere verzetsdaden, zoals spionage en hulp aan onderduikers. 

  1. ‘Geen Champions League, maar wel gewoon 60 man langs de lijn’ bij VSW in Windesheim
    PREMIUM

    ‘Geen Champions League, maar wel gewoon 60 man langs de lijn’ bij VSW in Windesheim

    Dat het Nederlandse amateurvoetbal in de lift zit, bewijst Zwolle. Met veertien voetbalclubs die een eerste elftal hebben dat uitkomt in de standaard klassen van de KNVB, is de gemeente goed vertegenwoordigd. Ook aan de randen van de gemeente wordt er fanatiek gevoetbald. Door VV VSW bijvoorbeeld. De vereniging uit Windesheim staat voor meer dan alleen voetbal. ,,Veel mensen hebben een sterke binding met de vereniging.’’