Volledig scherm
Turbo Theo toost op zijn record. © de Stentor

Gemist? In Apeldoorn aangereden man overlijdt, Turbo Theo breekt record, gulle gever gevonden

De 26-jarige Mike ter Halle uit Apeldoorn overlijdt drie dagen nadat hij (vermoedelijk met opzet) is aangereden door een 18-jarige plaatsgenoot., de 85-jarige Theo Ankoné uit Warnsveld verpulvert een wereldrecord en in Zwolle wordt na 24 jaar de gulle gever van een rood kinderfietsje teruggevonden.

Aanrijding Apeldoorn fataal - De 26-jarige Mike ter Halle, die zaterdag 10 augustus wordt aangereden in Apeldoorn, overlijdt op dinsdag aan zijn verwondingen. Ter Halle werd vermoedelijk met opzet aangereden door een 18-jarige plaatsgenoot, die meteen werd opgepakt en nog vastzit. Ter Halle laat zijn naasten in verdriet en verbijstering achter.

Wereldrecord Turbo Theo - Het warmterecord is Warnsveld kwijt na 74 jaar en 11 maanden, maar dankzij Theo Ankoné (85) is er een nieuw record voor in de plaats gekomen. Een wereldrecord nog wel. De Warnsvelder verpulvert op donderdag namelijk het werelduurrecord wielrennen op een buitenbaan in de leeftijdscategorie 80+. Turbo Theo trapte liefst 30,603 kilometer weg.

Gulle gever Egbert - De hele wereld smult op woensdag van het verhaal van Mevan en Egbert. De 29-jarige Mevan kreeg als Irakese peuter in het Asiel Opvang Centrum in Zwolle ooit een rood fietsje van een gulle gever. Na een oproep vond ze hem: Egbert van Dijk.

Volledig scherm
Egbert van dijk en Mevan Babakar © Arjen van der Zee

Beruchte spoorwegovergang - Terwijl de gemeente nadenkt over maatregelen om het gevaar in te dammen op de inmiddels beruchte spoorwegovergang op de Elspeterweg, is het donderdag weer raak. Twee auto’s botsen voor het spoor van Nunspeet op elkaar.

Bizar vakantieverhaal - Trees de Boer en Margriet Vroomans parkeerden hun auto’s bij een valetparkingbedrijf en gingen op vakantie naar Turkije. Bij terugkomst werd de Volkswagen Golf van Trees afgeleverd met duizenden euro’s schade en 1.400 kilometer extra op de teller. Het verhaal werd steeds gekker. ‘We willen niet dat ze hiermee wegkomen!’

Volledig scherm
Vlnr: Zusjes Margriet en Annabel en moeder Trees uit Emmeloord tijdens hun vakantie in Turkije. Izetje links: de Volkswagen Golf van Trees zoals die er uitzag bij overdracht aan valetparkingbedrijf Topvalet Service, rechts zoals die eruitzag bij terugkomst. © Eigen foto's

Wolven spekken boetepot - Het wolvenpaar dat met hun vijf welpjes op de Veluwe leeft, trekt veel toeristen naar dit gebied. Wat die toeristen echter vaak niet weten: bossen zijn na zonsondergang en voor zonsopkomst verboden gebied. En dus waren boswachters druk met het uitdelen van bekeuringen die opliepen tot 85 euro.

Dump Lowlandskaarten - Tickets voor Lowlands werden in de aanloop van het festival massaal gedumpt vanwege de weersverwachting ‘Buien in Biddinghuizen’. Liefst zesduizend mensen wilden plots van hun tickets af, meldde Ticketswap.