Volledig scherm
De bloeiende heide op de Veluwe kleurt prachtig paars. © Bram van de Biezen

Gemist? Ingeslapen konijn, prachtig paarse heide en een hitsig hangbuikzwijn

Het in brand gestoken konijn in Apeldoorn was van de 4-jarige Aalisiya Konijnenberg, de bloeiende heide op de Veluwe trekt in de laatste vakantieweek veel toeristen en de wietplanten van Jan & Jannie uit Hasselt zijn veranderd in Kamerplanten.

Konijn in brand - Het konijn dat in de nacht van 18 op 19 augustus door politieagenten moest worden geblust omdat het in brand was gestoken, behoorde toe aan de 4-jarige Aalisiya Konijnenberg uit Apeldoorn. Het meisje was haar konijn Anna was sinds juni al kwijt. Het beestje moest uiteindelijk uit zijn lijden worden verlost, tot verdriet van Anna en woede van de politie.

Paarse heide-toeristen - De heide kleurt onverwacht mooi paars na een periode van droogte en dat trekt in de laatste vakantieweek veel last-minute toeristen. Er lijkt sprake van een ware eindsprint van vakantiegangers richting Veluwse campings.

Hitsig hangbuikzwijntje - Een hitsig hangbuikzwijntje dat tweemaal ontsnapte bij een kinderboerderij Beekbergen, is waarschijnlijk tijdens een avontuurtje in het nabijgelegen bos bezwangerd door een wild zwijn. Tot verrassing van de medewerkers beviel zij van een gestreepte vijfling.

Volledig scherm
Kinderboerderij-medewerkster Aranka Berends probeert de moeder rustig te houden. © Maarten Sprangh

Standje en staartje - Het bruidspaar uit Zwolle dat zonder vergunning een trouwfeest hield in een natuurgebied, heeft een standje gekregen van vertegenwoordigers van de gemeente Zwolle. De zaak krijgt echter een staartje als het aan de Zwolse oppositie ligt. ,,Nu kan iedereen met deze nota in de hand een feestje in een natuurgebied vieren. Want er volgt toch alleen een stevig gesprek’’, zegt PvdA-voorman Youcef Ben Ali.

Verkoop van varkenskoning - De boerderij van de omstreden varkenskoning Adriaan Straathof in Mariënheem, staat te koop. Er zou op die plek een varkensbedrijf komen met bijna 12.000 dieren, tot woede van de omwonenden. Bezwaarmaker Gerard Pleizier is blij. 

Volledig scherm
Varkenskoning Straathof vertrekt uit Mariënheem. Megastal in wording aan de Nijverdalseweg staat te koop. © Foto Freddy Schinkel

Laura overleden - Schrijfster Laura Maaskant uit Emmeloord is op 25-jarige leeftijd overleden. Dat maakte haar familie dinsdag bekend. Bij Laura werd op 15-jarige leeftijd kanker geconstateerd. De Emmeloordse genoot vooral bekendheid door haar boek LEEF!

Kamerplanten Jan & Jannie - De wietplanten van Jan en Jannie uit Hasselt hebben voor Kamervragen gezorgd. Nadat twee agenten de planten hadden weggehaald die dienden als medicijn voor Jannie, vroeg D66-Kamerlid Vera Bergkamp aan de verantwoordelijke  ministers om het het paar een individuele ontheffing te verlenen.