Volledig scherm
Biodiesel Kampen vanuit de lucht. © Foto Freddy Schinkel

Gemist? Jeukrupsen terroriseren eilandje Veluwemeer. En: justitie wil frauderende Biodiesel-baas laten brommen

jouw regionieuwsBen je er niet aan toegekomen om het regionale nieuws vandaag te volgen? Dit is het belangrijkste nieuws van maandag 8 juli.

A50 OP SLOT
De steeds drukker wordende snelweg A50 tussen knooppunt Beekbergen en Zwolle zal dichtslibben als er niet snel iets gebeurt. Gemeenten eisen maatregelen om dat te voorkomen.

NOODLOTTIG
Loes (18) uit Epe kwam om het leven doordat ze na een botsing tegen een boom in een sloot terecht kwam en verdronk. De politie maakt dat bekend op uitdrukkelijk verzoek van de nabestaanden. Loes was onderweg met haar fiets toen het noodlottig ongeval plaatsvond. 

WITWASSEN
Een gevangenisstraf van 38 maanden. Dat eist het Openbaar Ministerie tegen Biodiesel Kampen-baas Cees B. (51) uit Harderwijk voor fraude, valsheid in geschrifte en het witwassen van een slordige 3 miljoen euro. Zijn echtgenote Janine B. (46) krijgt voor witwassen en valsheid in geschrifte mogelijk 24 maanden straf, waarvan de helft voorwaardelijk. 

TOONTJE LAGER
Als het Songfestival volgend jaar in Rotterdam plaatsvindt, moet Ahoy hopen op de flexibiliteit van de volkszanger Frank van Etten uit Apeldoorn. Hij heeft de muziektempel afgehuurd voor 9 mei, precies de periode dat de zaal beschikbaar moet zijn voor het Songfestival. ,,Maar Frank van Etten gaat dat niet hard spelen’’, zegt Van Etten. ,,Het Songfestival is een feest voor miljoenen mensen. Mijn concert wordt dan gewoon verschoven.’’

RUPS
De eikenprocessierups slaat almaar harder toe. Voor het eilandje Pierland in het Veluwemeer tussen Dronten en Nunspeet geldt zelfs een negatief reisadvies. Rita Braams (directeur Gastvrije Randmeren): ,,De rupsen kruipen gewoon over het gras, we sluiten het eiland.’’

REMmEN VOOR REE
Vol verbazing zag Stefan van Dam uit Meppel maandagavond dat hij werd ingehaald door een reebok op de A50. Vervolgens was hij zo’n drie kwartier bezig om het dier te vangen. ,,Die lange file kwam door mij, sorry’’. 

PREMIUM VERHAAL VAN DE DAG - ZWEMBADAUTO
Danny Mensink uit Heino en zijn kameraden bouwden een auto om tot een rijdend zwembad. Mensink reed er zelfs mee over de openbare weg, van Heino naar Lierderholthuis. De rit trok veel aandacht: langs de route, online en van... oom agent.