Verdachte autobrand in nieuwbouwwijk in Diepenveen.
Volledig scherm
Verdachte autobrand in nieuwbouwwijk in Diepenveen. © Videostill

Gemist? Man wil meisjes lokken in Zwolle, stormloop op online bier- en kaasproeverij

Ben je er niet aan toegekomen om al het regionale nieuws vandaag te volgen? Geen zorgen! Dit is het belangrijkste nieuws van vrijdag 3 april.

Corona-nieuws - Er lijkt geen einde te komen aan de heftige verhalen rondom het coronavirus. Zo overleed Sam van Rooijen uit Ommen op 93-jarige leeftijd. Hij bezweek zaterdag aan de gevolgen van corona. Zijn tien jaar jongere vrouw stierf dinsdag. Het virus slaat ook hard toe op woonzorginstelling Ravelijn in Deventer. Op een etage voor dementerende ouderen met dertien bewoners overleden er zes in korte tijd. Er is gelukkig ook nog goed nieuws. Piet van Treijen (103) uit Steenbergen kreeg donderdag, na een ziekbed van bijna twee weken, te horen dat hij weer gezond was.

Lees al het nieuws over corona in ons speciale dossier.

Zwolle sluit drie fastfoodzaken - Drie fastfoodzaken op het foodcourt Zwolle zijn vanmiddag op last de gemeente Zwolle gesloten. Dat gebeurde op basis van de noodverordening. De zaken zijn dicht omdat ze niet voldeden aan de richtlijnen die gelden in verband met het coronavirus.

Stormloop op online bier- en kaasproeverij - Ze dachten dat er ‘wel interesse’ voor zijn en dat ze er misschien wel vijftig pakketten voor zouden kunnen verkopen. Voor de online bier- en kaasproeverij die ze zaterdagavond houden bleek echter zoveel animo, dat de Apeldoornse initiatiefnemers het bord uitverkocht op ‘de deur’ moesten doen.

Man wil meisjes lokken - De schrik zit er goed in bij vader Mauricio de Koning uit Zwolle. Zijn 7-jarige dochtertje werd gisteren in de Zwolse wijk Breecamp, de jongste buurt van Stadshagen, lastiggevallen door een man die haar geld bood zodat ze met hem mee zou gaan. De man zou gisteren twee keer geprobeerd hebben een kind mee te lokken.

Auto brandt uit- In een straat in nieuwbouwwijk Steenbrugge in Diepenveen, waar nog niemand woont, is vannacht een auto uitgebrand. De brandweer vond de wagen onder vreemde omstandigheden, terwijl de vlammen er uitsloegen. De politie heeft de situatie onderzocht, onder andere met een speurhond. De auto stond niet als gestolen gemeld. Er moet nog contact zijn met de eigenaar.

Premium-verhaal van de dag

Ondergehoeste agent Nawid uit Apeldoorn doet zijn verhaal - Nawid uit Apeldoorn is de eerste agent die uit de boeken doet hoe een coronahoester hem de stuipen op het lijf joeg toen hij diens gordel vast wilde zetten in de politiewagen. ,,Ik ben niet alleen politieman, maar ook vader, echtgenoot en zoon.”