Volledig scherm
Deze bocht, aan de westkant van station Zwolle, is er sinds vandaag 17 dagen uit. © Marco van den Berg

Gemist? Megaklus station Zwolle begonnen, inzet taser door agenten met de helft gedaald

Jouw regionieuws gemist?Was je vandaag niet in de gelegenheid om al het regionale nieuws te volgen? Hier een overzicht van het nieuws uit Oost-Nederland:

Station Zwolle - Station Zwolle is amper te bereiken. De komende tweeënhalve week ondervinden duizenden treinreizigers overlast rondom station Zwolle. Opnieuw wordt er in de zomer dagenlang geklust aan het spoor.

Taser - De taser is afgelopen jaar minder vaker gebruikt door de politie. Landelijk is de inzet gedaald van 343 naar 170 keer in vergelijking met het eerste pilotjaar. 

Criminele asielzoekers - Criminele asielzoekers moeten sneller worden berecht. Het Openbaar Ministerie wil meer capaciteit om deze groep criminelen, die onder meer actief is in Harderwijk, voor de rechter te slepen.

Deventer op Stelten - Deventer staat dit weekend bol van kunst en cultuur. Bekijk hier de mooiste foto’s van vandaag van het theaterfestijn. Toch was het niet alleen maar hosanna bij Deventer op Stelten, een 15-jarige vrijwilligster kreeg te maken met agressie.

Dollemansrit - Een automobilist crashte na een dollemansrit tegen een boom in Zwolle-Zuid. De bestuurder sloeg daarna op de vlucht.

Premium-verhaal van de dag

Dwoëny - De Hattemse Dwoëny van den Brink kwam vorig jaar  op gruwelijke wijze om het leven. Had dit misdrijf voorkomen kunnen worden?

  1. Zwolle is duivelse Japanse duizendknoop meer dan zat: ‘Het is een verschrikkelijke plant’
    PREMIUM

    Zwolle is duivelse Japanse duizend­knoop meer dan zat: ‘Het is een verschrik­ke­lij­ke plant’

    Zo mooi als de crèmewitte en soms roze bloemen van de plant kleurden in augustus en september, zo wreed werkte de Japanse duizendknoop zich in de tussentijd naar grote hoogte. De plant teistert Zwolle en de gemeente is hem dan ook liever voorgoed kwijt dan nog even rijk. Vanochtend deed ze samen met ROVA een eerste aanzet in de hoop de plant voorgoed uit het Zwolse stadsbeeld te kunnen verwijderen.