Volledig scherm
Sunil in de uitzending van het programma De Sleutel. © Videostill RTL

Gemist? Sunil uit Zwolle maakt leven buren zuur. En: hoe zit het met die doffe dreunen in Apeldoorn?

De dakloze Zwollenaar Sunil deed mee aan het televisieprogramma De Sleutel van Beau van Erven Dorens. In het programma kreeg hij een woning en de kans om zijn leven weer op orde te krijgen. De tv-kijkers zaten aan de buis gekluisterd, maar zijn buren belandden in een nachtmerrie. Het verhaal van Sunil was één van de meest bijzondere verhalen van afgelopen week. Een overzicht van nog meer verhalen die het teruglezen waard zijn:

Doffe dreunen - Inwoners van Apeldoorn hoorden sinds enige tijd steevast op vrijdagochtend mysterieuze doffe dreunen. De Apeldoorners seinden de gemeente in, die het mysterie ontrafelde.

Shirtjesactie - Een drukkerij in Deventer speelde heel slim in op de shirtjesactie van Arjen Lubach. Door wat slim promotiewerk waren medewerkers van de drukkerij 24/7 in touw met bestellingen.

Ontruimde scholen - Twee scholen in Harderwijk werden maandag ontruimd. De oorzaak? Een brandje. De leerlingen konden na een halfuurtje terug naar het klaslokaal.  Een middelbare school in Kampen werd woensdag ontruimd als gevolg van een gaslek. De scholieren werden naar huis gestuurd. Na onderzoek bleek er geen gaslek te zijn geweest.

Wolkenkrabber - Een plan voor een nieuwe woontoren in Zwolle werd deze week gepresenteerd. De wolkenkrabber in de wijk Holtenbroek moet de hoogste woontoren van de stad worden.

‘Supermom’ - Dinja uit Putten greep deze week een inbreekster. Haar kind attendeerde haar op een vreemde vrouw in de auto. De Puttense zette de achtervolging in en wist de inbreekster in te rekenen. Een mooie open sollicitatie, want nadat ze een eerdere baan bij de politie afzegde wil ze alsnog bij het korps. ,,Nu ga ik er vol voor aan de bak.’’

Aanhanger - Een overbeladen aanhanger trok donderdag de aandacht van opsporingsambtenaren. Er bleek van alles mis met de tandemasser.