Volledig scherm
Een man raakte maandagochtend zwaargewond in Ermelo toen hij van een dak viel. © GinoPress B.V.

Gemist? Vermiste 17-jarige is terug in Ermelo. En: ‘Bommenman’ Deventer schrikt zich lam van inval

jouw regionieuwsBen je er niet aan toegekomen om al het regionale nieuws vandaag te volgen? Dit is het nieuws van maandag 12 augustus. 

ZWAARGEWOND
Een man is vanochtend in Ermelo zwaargewond geraakt na een val van het dak van een woning. Dat gebeurde aan de Oude Telgterweg. Een traumahelikopter landde in de buurt. Het incident gebeurde tijdens het plaatsen van zonnepanelen op het dak van de bewuste woning. Door nog onbekende oorzaak kwam het slachtoffer, een medewerker van het bedrijf Solar Harderwijk, daarbij ten val.

WAPENROOF
De rechtbank heeft twee verdachten vrijgesproken van de roof van 23 vuurwapens en 675 kogels uit een depot van justitie in Zutphen. Hoofdverdachte Jereno R. uit Ede kreeg wel acht maanden cel voor het bezit van kogels en pepperspray, maar vanwege het voorarrest komt hij onmiddellijk vrij. Het OM eiste onlangs nog forse celstraffen tegen het duo.

WRAK
Een scheepswrak dat in de jaren zeventig is opgegraven in Zeewolde, blijkt de in 1893 gezonken De Drie Gezusters te zijn geweest. De tjalk zonk in de toenmalige Zuiderzee voor de kust van Harderwijk. Dat concludeert Maritiem archeoloog Yftinus van Popta na uitvoerig onderzoek.

VERMIST
De 17-jarige Ermelose die sinds vorige week dinsdag was vermist, heeft vandaag beloofd terug te keren naar de instelling Groot Emaus in Ermelo. Tot het moment dat ze daadwerkelijk daar veilig is, blijft de vermissing als ‘urgent’ op de website van Stichting Vermiste Kinderen (SVK) staan.

BOMMENMAN
Het was zondag even flink schrikken voor de 18-jarige Max Roffel uit Deventer. Politie, brandweer en de Explosieven Opruimings Dienst (EOD) zetten de straat af en kamden zijn huis uit op zoek naar gevaarlijke explosieven. Zelfs de schedel van een Duitse soldaat die in de Tweede Wereldoorlog is gesneuveld, werd meegenomen. ,,Ik wéét dat die van een soldaat is, maar de politie niet. Voor hetzelfde geld is het mijn buurvrouw.”

FIETSKE
De van oorsprong Koerdische Mevan Babakar (29) is op zoek naar een hulpverlener die in de jaren negentig werkzaam was in het azc in Zwolle. Ze plaatste een oproep op Twitter maandagmiddag in een laatste poging de man te vinden. ,,Ik wil hem bedanken voor de enorme menslievendheid en de fiets die hij me cadeau gaf”, vertelt Babakar, vlak voordat ze weer teruggaat naar haar huidige woonplaats Londen.