Volledig scherm
De politie doet onderzoek in de verdwijning van Loes uit Epe. © ANP

Gemist? Wanhopig zoeken naar Loes uit Epe en campinggasten redden gedupeerd Hardenbergs echtpaar

Ben je er niet aan toegekomen om het regionale nieuws vandaag te volgen? Dit is het belangrijkste nieuws uit Oost-Nederland van zondag 7 juli.

Zoeken naar Loes - De hele dag is het een komen en gaan van mensen in het buitengebied van Oene, waar het doorgaans zo rustig is. Jong en oud zoekt wanhopig naar de vermiste 18-jarige Loes, die na een feestje in de nacht van vrijdag op zaterdag niets meer van zich heeft laten horen. Iedereen zoekt mee, tot tegen een uur of drie in de middag een lichaam wordt gevonden. Op een locatie die alleen nog maar meer vragen oproept.

Steekincident Deventer - Bij een steekpartij in de Deventer woonwijk De Hoven is vanmiddag een man gewond geraakt. Het slachtoffer zou met een bebloede arm over de Vonderstraat hebben gelopen. De politie heeft vanavond laten weten dat er een 50-jarige man is aangehouden voor betrokkenheid bij de steekpartij. Die aanhouding vond plaats in Twello.

Redders in nood - Vochtige ogen bij Gert Jans en zijn vrouw Rie die volkomen sprakeloos is. Bij hun tent op camping Besthmenerberg bij Ommen heeft het echtpaar uit Hardenberg net ruim vijfhonderd euro en een tas vol barbecuevlees gekregen. Het is het resultaat van een inzamelingsactie van mede-campinggasten nadat het echtpaar Jans hun portemonnee was kwijtgeraakt.

Boos om bomen - Grootschalige bomenkap leidt vrijwel altijd tot grootschalige volksprotesten. Deze week was zo’n verzet succesvol: de 343 bomen langs de N319 bij Ruurlo mogen blijven staan. Daar wel. Bij het Landelijk Meldpunt Bomenkap stromen de bezorgde berichten binnen. Waarom lopen de emoties zo hoog op als het om onze bomen gaat?

Medisch wonder - Tamara Magdelijns- de Waal (32) zou met haar erfelijke ziekte CF (taaislijmziekte) eerst niet ouder worden dan 20, toen 30, maar inmiddels is ze er nog. En ze heeft nu samen met Rick de Waal (33) ook nog een baby.

Premium-verhaal van de dag

Op reis naar een haast onbewoonde wereld - Op zoek naar rust en afzondering zonder de bewoonde wereld uit het oog te verliezen? Pak dan eens de veerboot naar de Marker Wadden. Hier kun je uren struinen zonder iemand tegen te komen, terwijl je met helder weer Amsterdam, Lelystad, Enkhuizen en Urk ziet liggen. Bijna alleen, in het hart van het land.

  1. Zwolle is duivelse Japanse duizendknoop meer dan zat: ‘Het is een verschrikkelijke plant’
    PREMIUM

    Zwolle is duivelse Japanse duizend­knoop meer dan zat: ‘Het is een verschrik­ke­lij­ke plant’

    Zo mooi als de crèmewitte en soms roze bloemen van de plant kleurden in augustus en september, zo wreed werkte de Japanse duizendknoop zich in de tussentijd naar grote hoogte. De plant teistert Zwolle en de gemeente is hem dan ook liever voorgoed kwijt dan nog even rijk. Vanochtend deed ze samen met ROVA een eerste aanzet in de hoop de plant voorgoed uit het Zwolse stadsbeeld te kunnen verwijderen.