Wesley Meijer (inzet) bedacht zich geen moment toen zijn auto in brand vloog bij het tankstation langs de A28.
Volledig scherm
Wesley Meijer (inzet) bedacht zich geen moment toen zijn auto in brand vloog bij het tankstation langs de A28. © Stefan Verkerk / News United. Fotobewerking: de Stentor.

Gemist? Wesley redt een tankstation (maar niet zijn auto). En: werk aan de weg langs A1 is begonnen

jouw regionieuwsBen je er niet aan toegekomen om al het regionale nieuws vandaag te volgen? Dit is het belangrijkste nieuws van maandag 13 mei.

WERK AAN DE WEG
Eerst het zuur, dan het zoet. Dat geldt de rest van het jaar op de A1 tussen Deventer-Oost en Bathmen (aansluiting 24 en 25). De verbreding van de snelweg tussen Apeldoorn en Azelo is dit weekeinde begonnen. Vandaag krijgt de ochtendspits voor het eerst te maken met de werkzaamheden: lagere maximumsnelheid, verkeershinder en vertraging.

BOMEN WEG
Provincie Gelderland haalt de komende jaren alle naaldbomen langs alle provinciale wegen  en vervangt ze voor minder ‘ontvlambare’ begroeiing zoals loofbomen en loofstruiken. Het moet voorkomen dat een bermbrand ontaardt in een bosbrand. Door de droogte nam vorig jaar het aantal bermbranden met 70 procent toe.

HELDENDAAD
Een automobilist is vannacht langs de A28 bij Wezep aan een ramp ontsnapt. De auto van de man vloog namelijk in brand onder de overkapping van een tankstation. De bestuurder bedacht zich geen moment en duwde de wagen eigenhandig weg. Later in de ochtend blijkt dat het om de 23-jarige vrachtwagenchauffeur Wesley Meijer uit het Groningse Musselkanaal te gaan. Hij duwt zijn brandende auto weg van het tankstation. Een heldendaad? De Groninger blijft er ijzig nuchter onder. 

STEEKPARTIJ
De politie heeft zaterdag in Kampen twee mannen van 18 jaar aangehouden voor het steekincident aan de Oudestraat, naar een derde verdachte wordt nog gezocht. In nacht van vrijdag op zaterdag werd bij café Fatih rond 02.45 uur de portier van de horecagelegenheid in zijn borst gestoken.

NATUURBRAND VELUWE
Meerdere heidebranden op de Veluwe bij Epe zijn ‘zeer waarschijnlijk’ aangestoken. Een man is opgepakt vanwege de vermoedelijke brandstichting, bevestigt de politie. De brandweer rukte vanmiddag met groot materieel uit, omdat de heide op meerdere plekken in brand stond.

PREMIUM VERHAAL VAN DE DAG | KIEZEN
Een provinciebestuur in elkaar zetten? Dat was nog niet zo lang geleden in een vloek en een zucht geregeld. Ruim acht weken na de verkiezingen zijn Overijssel en Flevoland begonnen aan een doorstart en zit Gelderland in de wachtkamer. Hoe kan dat toch?