Volledig scherm
PREMIUM
Het Gat van de Langenholterweg, met onder de restanten van de vroegere Fröbelschool. Na de brand hebben struiken gaandeweg bezit genomen van de school. © Wilbert Bijzitter

‘Gifsoap’ nadert ontknoping: appartementen op plek oude school Langenholterweg in Zwolle

De verlossing is nabij: binnenkort gaat de sloopkogel door de vroegere Fröbelschool aan de Langenholterweg in Zwolle. Met de bouw van twaalf appartementen komt een einde aan de ‘gifsoap’ die deze straat ruim dertig jaar in haar greep hield.

De Zwolse ondernemer Aviad Atia heeft onlangs de al jaren leegstaande, uitgebrande school aan de Langenholterweg gekocht. Hij wil op die plek een nieuw appartementencomplex van drie verdiepingen bouwen, geschikt voor twaalf startersappartementen van zo'n vijftig vierkante meter. Het worden allemaal huurappartementen met een berging. ,,Het zou mooi zijn als het dit jaar nog lukt’’, zegt Atia. Het binnenterrein wordt volgens hem een parkeerplaats voor tien á twaalf auto's.

  1. Zwolle is duivelse Japanse duizendknoop meer dan zat: ‘Het is een verschrikkelijke plant’
    PREMIUM

    Zwolle is duivelse Japanse duizend­knoop meer dan zat: ‘Het is een verschrik­ke­lij­ke plant’

    Zo mooi als de crèmewitte en soms roze bloemen van de plant kleurden in augustus en september, zo wreed werkte de Japanse duizendknoop zich in de tussentijd naar grote hoogte. De plant teistert Zwolle en de gemeente is hem dan ook liever voorgoed kwijt dan nog even rijk. Vanochtend deed ze samen met ROVA een eerste aanzet in de hoop de plant voorgoed uit het Zwolse stadsbeeld te kunnen verwijderen.