Goedheiligman veilig aangekomen in koud Zwolle

videoIn navolging van Apeldoorn, waar de landelijke intocht plaatsvond, is Sinterklaas vanmiddag ook in Zwolle gearriveerd. De Goedheiligman, met in zijn zog een hele rits roetveegpieten, kwam rond de klok van 14.30 de stad binnenvaren.

Op het bomvolle Rode Torenplein ging het bonte gezelschap vervolgens aan land. Daar werd de Sint opgewacht door burgemeester Peter Snijders. Na het warme welkom klom Sinterklaas op zijn vertrouwde schimmel Amerigo om te beginnen aan zijn ronde. Via de Buitenkant, Thorbeckegracht en Kerkstraat trok de stoet de binnenstad in. Eindbestemming was het Grote Kerkplein, waar tal van activiteiten plaatsvonden en het eindfeest werd gevierd.

Langs vrijwel de gehele route stond het publiek rijendik. Het Pietengilde zorgde dat iedere kinderhand werd gevuld met strooigoed. De parade met dweilorkesten, brassbands, majorettes en praalwagens werd overal hartstochtelijk toegejuicht. Het gaf aan dat het kinderfeest ondanks alle pietenperikelen van de laatste jaren nog altijd immens populair is. Het Sinterklaasfeest in Zwolle is voor zover bekend zonder incidenten verlopen.

Voor wie de intocht in het centrum gemist heeft; de komende weken volgt nog een aantal mogelijkheden om Sinterklaas in het echt te aanschouwen. Op zaterdag 23 november volgen nog zes intochten in de Zwolse wijken, waaronder in Zwolle-zuid, Stadshagen, AA-landen en Assendorp. Een week later volgen nog Westenholte en Holtenbroek.

Volledig scherm
Sinterklaasintocht Zwolle © Frans Paalman
  1. PEC Zwolle United moest zich heel lang bewijzen als maatschappelijke tak van de voetbalclub
    PREMIUM

    PEC Zwolle United moest zich heel lang bewijzen als maatschap­pe­lij­ke tak van de voetbal­club

    PEC Zwolle-aanvoerder Bram van Polen die een potje balt met autistische kinderen, of senioren die in een blauw-wit shirt helemaal opleven tijdens een training OldStars walking football. PEC Zwolle United bestaat tien jaar en heeft in die tijd de voetbalclub en de regio dichter bij elkaar gebracht. Het vrouwenvoetbal werd onder de vleugels van United ontwikkeld en is nu klaar om weer ‘terug te gaan’ naar de betaaldvoetbalclub.