Volledig scherm
PREMIUM
De begroeiing in sloten moet onderhouden worden, zodat het water goed kan blijven doorstromen. Het waterschap controleert nu via satellietbeelden of dat goed gebeurt. (archiefbeeld) © Henri van der Beek

Goedkoper, effectiever en beter: waterschap ‘dik tevreden’ met controle van slootjes via satelliet

Zijn de sloten wel schoon, kan het water goed doorstromen? Met die vragen gingen elk jaar zestig schouwers van het waterschap drie dagen lang op pad. Tot afgelopen najaar. Satellietbeelden nemen die taak grotendeels over, en dat blijkt bijzonder goed te werken.

Wie langs een watergang of kleine sloot woont, is verantwoordelijk voor het onderhoud daarvan. Af en toe uitbaggeren, en vooral de kant maaien. Dat is nodig om de doorstroming van water op gang te houden, zeker bij hevige regenval. Zou het onderhoud niet plaatsvinden, dan heb je kans dat landerijen zompig worden. En dus controleert het waterschap elk jaar of het onderhoud gebeurt. Sinds de laatste schouw alleen op een totaal nieuwe manier.

  1. PEC Zwolle-voorzitter Adriaan Visser na racisme-rel en ontslag Ron Jans in VS: ‘Hij blijft hier altijd welkom’
    PREMIUM

    PEC Zwol­le-voorzitter Adriaan Visser na racisme-rel en ontslag Ron Jans in VS: ‘Hij blijft hier altijd welkom’

    Voorzitter Adriaan Visser van PEC Zwolle vindt het onbegrijpelijk dat oud-trainer Ron Jans bij het Amerikaanse FC Cincinnati in een racisme-rel terecht is gekomen. Jans had daar in de kleedkamer meegezongen met een rapnummer waarin het woord ‘nigger’ werd gebruikt en nam kort voor aanvang van het nieuwe seizoen in Amerika ontslag. ,,Toch blijft hij bij ons erelid en altijd welkom’’, zegt Visser.