Volledig scherm
Het golftoernooi in Zwolle bracht veel geld op voor het Ronald McDonald Huis. © Melanie van Riel

Golftoernooi levert 33.500 euro op voor Ronald McDonald Huis Zwolle

Een benefiet golftoernooi in Zwolle heeft vrijdag 33.500 euro opgebracht voor het Ronald McDonald Huis.  In dat huis kunnen ouders logeren als hun kindje is opgenomen in Isala Klinieken.

Het Ronald McDonald Huis aan de Dokter Hengeveldweg in Zwolle ontvangt geen subsidie en is dus grotendeels afhankelijk van dit soort acties. Het is al de twaalfde keer dat deze golfwedstrijd voor het goede doel werd gespeeld. Het evenement kreeg een culinair tintje door inzet van Zwolse restaurants als Het Pestengasthuys, Over de Tong en De Librije. Zij serveerden hapjes aan toeschouwers. Kroese Tempert Makelaars ging er op de baan met de eerste prijs vandoor.

Manager Lianne Booijink van het Huis nam de cheque zelf in ontvangst.  Zij liet weten: ,,De betrokkenheid is zo groot, wat ben ik dankbaar dat veel ondernemers ons een warm hart toedragen. Zonder deze hulp kan het Ronald McDonald Huis niet bestaan.” Na afloop was er een buffet met Italiaanse gerechten.

  1. Virtuele monumentale panden van Zwolse 'minecrafters’ te bewonderen tijdens Open Monumentendag
    PREMIUM

    Virtuele monumenta­le panden van Zwolse 'minecraf­ters’ te bewonderen tijdens Open Monumenten­dag

    Het statige Gouverneurshuis aan de Kerkstraat is al sinds 1985 verdwenen. Ook de veel jongere IJsselcentrale Harculo is inmiddels gesloopt. En van de havezate Werkeren bestaat nog slechts een tekening uit 1730. Maar de jonge deelnemers aan het Minecrafttoernooi deden een historisch onderzoekje en bouwden de panden levensecht na. Gistermiddag in de Grote Kerk in Zwolle, tijdens de Open Monumentendagen, kon het publiek virtueel ronddwalen in hun winnende ontwerpen.