Volledig scherm
De Penitentiaire Inrichting in Zwolle. © ANP

Grote belangstelling voor baan in PI Zwolle

De Penitentiaire Inrichting (PI) Zwolle lijkt geen probleem te hebben met het vinden van personeel. Voor een inloopdag voor sollicitanten hebben zich 600 mensen aangemeld, terwijl er plek is voor 200. ,,Dit slaat alles’’. 

De PI breidt uit en zoekt 50 nieuwe medewerkers. Om belangstellenden te laten snuffelen aan het werk, vindt op 22 juni een inloopdag plaats. Die is binnen een week al overtekend, meldt Edwin Klomp van het organiserende bureau ASBR. Er is plek voor 200 mensen, maar zo’n 600 hebben zich aangemeld. ,,Als we niet hadden ingegrepen waren er meer dan 1500 aanmeldingen gekomen’’.  

Populair

Het betekent dat 400 kandidaten teleurgesteld moeten worden. Klomp: ,,We hebben open dagen voor sollicitanten vaker voortijdig moeten sluiten, maar dit slaat alles. Prachtig om te zien dat de Zwolse gevangenis zo populair is bij werkzoekenden.’’ Tijdens de inloopdag kunnen belangstellenden de sfeer proeven en mogelijk in gesprek gaan met PI-personeel voordat ze besluiten om daadwerkelijk te solliciteren. 

Na de zomer opent een nieuwe psychiatrische afdeling in Zwolle om de grote druk op de vier bestaande psychiatrische centra (PPC) in Nederlandse gevangenissen weg te nemen. ,,Het aantal verwarde mensen lijkt toe te nemen en ‘Den Haag’ verlangt van ons dat we capaciteit hebben om mensen op te vangen. Die is er nu niet genoeg’’, zei Lex Kosters, plaatsvervangend vestigingsdirecteur van de PI Zwolle, eerder tegen deze krant. 

  1. Stamceltransplantatie bij MS-patiënten in Moskou of India: redding of riskant?
    PREMIUM
    video

    Stamcel­trans­plan­ta­tie bij MS-patiënten in Moskou of India: redding of riskant?

    Isala-neuroloog Esther Zeinstra maakt het mee: ,,Dat mensen in het allereerste gesprek na de diagnose MS beginnen over stamceltransplantatie. Dan denk ik: hó even. We staan aan het begin en je hebt het nu al over een behandeling die heel zwaar en riskant is en uiteindelijk misschien niet eens nodig of doeltreffend. Er zijn zoveel mogelijkheden en veelbelovende medicijnen. Laten we daar eens mee beginnen.”