Volledig scherm
De Penitentiaire Inrichting in Zwolle. © ANP

Grote belangstelling voor baan in PI Zwolle

De Penitentiaire Inrichting (PI) Zwolle lijkt geen probleem te hebben met het vinden van personeel. Voor een inloopdag voor sollicitanten hebben zich 600 mensen aangemeld, terwijl er plek is voor 200. ,,Dit slaat alles’’. 

De PI breidt uit en zoekt 50 nieuwe medewerkers. Om belangstellenden te laten snuffelen aan het werk, vindt op 22 juni een inloopdag plaats. Die is binnen een week al overtekend, meldt Edwin Klomp van het organiserende bureau ASBR. Er is plek voor 200 mensen, maar zo’n 600 hebben zich aangemeld. ,,Als we niet hadden ingegrepen waren er meer dan 1500 aanmeldingen gekomen’’.  

Populair

Het betekent dat 400 kandidaten teleurgesteld moeten worden. Klomp: ,,We hebben open dagen voor sollicitanten vaker voortijdig moeten sluiten, maar dit slaat alles. Prachtig om te zien dat de Zwolse gevangenis zo populair is bij werkzoekenden.’’ Tijdens de inloopdag kunnen belangstellenden de sfeer proeven en mogelijk in gesprek gaan met PI-personeel voordat ze besluiten om daadwerkelijk te solliciteren. 

Na de zomer opent een nieuwe psychiatrische afdeling in Zwolle om de grote druk op de vier bestaande psychiatrische centra (PPC) in Nederlandse gevangenissen weg te nemen. ,,Het aantal verwarde mensen lijkt toe te nemen en ‘Den Haag’ verlangt van ons dat we capaciteit hebben om mensen op te vangen. Die is er nu niet genoeg’’, zei Lex Kosters, plaatsvervangend vestigingsdirecteur van de PI Zwolle, eerder tegen deze krant. 

  1. Straatfestival Zwolle gebukt onder geluidsregels: Zanger moet publiek tot stilte manen
    PREMIUM

    Straatfes­ti­val Zwolle gebukt onder geluidsre­gels: Zanger moet publiek tot stilte manen

    De afspraken over geluidsniveaus moeten onder de loep worden genomen, anders is het maar de vraag of het Straatfestival in Zwolle volgend jaar de Nieuwe Markt weer aandoet. Die noodkreet slaken betrokkenen bij het podium van afgelopen vrijdag. Na herhaaldelijke waarschuwingen over de decibellen moest de zanger van Juffrouw Jannie het publiek zelfs manen niet mee te zingen. ,,Volgens mij gaat er iets niet goed met de geluidsmetingen’’, zegt geluidsman Marco Ruiter. ,,Op deze manier doe ik volgend jaar niet meer mee.’’