Volledig scherm
John Visscher met zijn gezin: echtgenote Gea en dochters Maureen, Manouk en Zara © eigen foto

Grote collecte voor behandeling zieke Zwollenaar John Visscher (49)

Een groot aantal vrijwilligers houdt zaterdag in drie Zwolse winkelcentra een collecte om zo veel mogelijk geld in te zamelen voor de zieke John Visscher (49) uit Zwolle. Hij heeft darmkanker en is in Nederland uitbehandeld. Het geld is bedoeld voor levensverlengende chemotherapie in Duitsland. 

Zijn drie dochters startten vorig jaar met de actie JohnStrijd om ‘tijd te kopen‘ voor hun vader. Ze hielden onder meer een benefietconcert met een veiling en tal van bedrijven en particulieren zetten acties op voor de familie. Inmiddels heeft Visscher mede dankzij de donaties vier behandelingen kunnen ondergaan in Duitsland. Die hebben geholpen, zegt zijn oudste dochter Maureen (22). ,,De tumoren zijn het afgelopen half jaar amper gegroeid, terwijl vorig jaar de verwachting was dat hij de kerst niet zou halen. Dus we hebben in elk geval tijd gewonnen. Maar een nieuwe behandeling is nu wel weer nodig, de tijd begint te dringen. We hopen met een grote collecte in één keer tussen de 2500 en 3000 euro op te halen.” 

Pinautomaten

Een groot aantal vrijwilligers strijkt daarvoor zaterdag neer in de winkelcentra in Zwolle-Zuid, Stadshagen en de Aa-Landen, uitgerust met pinautomaten. ,,We kunnen mensen dan ook persoonlijk uitleg geven over de actie", zegt Maureen Visscher.

De activiteiten van de familie worden binnenkort ondergebracht in een stichting. ,,We hebben veel reacties gekregen van mensen die in een soortgelijke situatie zitten. Onze focus ligt in eerste instantie bij onze vader, maar het is de bedoeling om ook andere gezinnen financieel te ondersteunen en hen te helpen met de ervaringen die wij hebben opgedaan.” 

  1. Burgemeester en wethouders kijken ogen uit in Zwolle tijdens ‘tweedaagse’
    PREMIUM

    Burgemees­ter en wethouders kijken ogen uit in Zwolle tijdens ‘tweedaagse’

    Het voltallige college van burgemeester en wethouders van Zwolle is de afgelopen twee dagen kriskras door de stad gereden om allerlei initiatieven te bekijken. Deze ‘Tweedaagse van de Verbinding’ wordt drie keer per jaar gehouden. ,,De bezoeken liepen uiteen van een natuurlijke speelplaats waar kinderen van top tot teen onder de bagger zaten tot een fabriek die juist ontzettend schoon was’’, blikt Michiel van Willigen (ChristenUnie) terug.