Rennende kinderen tijdens een eerdere editie van de AsRENdorp. Dit jaar wordt de wedstrijd anders ingericht: iedereen rent op eigen houtje zijn afstand, een app houdt de tijd bij.
Volledig scherm
PREMIUM
Rennende kinderen tijdens een eerdere editie van de AsRENdorp. Dit jaar wordt de wedstrijd anders ingericht: iedereen rent op eigen houtje zijn afstand, een app houdt de tijd bij. © Frans Paalman

Hardloopwedstrijd van anderhalve week in Zwolle: ‘Iedereen kan zijn moment om te presteren pakken’

In tijden dat reguliere sportwedstrijden verboden zijn, moet je creatief zijn. Dat is Arjan Kok uit Zwolle aardig gelukt: met een aantal anderen houdt hij van Hemelvaartsdag tot Pinksteren een digitale versie van hardloopwedstrijd AsRENdorp. Iedere deelnemer gaat voor zichzelf op pad, met zijn telefoon als jury. ,,We wilden hoe dan ook iets organiseren. Toen kwamen we op AppRENdorp.”

Dus eigenlijk duurt deze hardloopwedstrijd anderhalve week?

,,Haha, ja! Op deze manier kunnen de deelnemers zelf kiezen wanneer ze willen lopen, zolang het maar ergens tussen Hemelvaartsdag en tweede pinksterdag is. We beginnen op Hemelvaart om 10.00 uur met een digitale warming-up, ofwel warmingapp. Daarna zijn de lopers vrij om te gaan wanneer ze willen. Ze krijgen natuurlijk wel maar één kans, net als bij een normale wedstrijd. Eerst organiseerden we dit alleen voor kinderen, maar omdat er animo voor was, kunnen ook volwassenen zich inschrijven. Voor kinderen hebben we de afstanden 800, 1200 en 1600 meter. Volwassenen lopen 5 kilometer. Een app van Racetimer Europe houdt je tijd bij, en zet dat als je klaar bent in het klassement. Je loopt dus met je telefoon bij je, als jury.”