Volledig scherm
PREMIUM
Deventer © Marc Roerdink

Help, de burgemeester verzuipt! Wie trekken hem op het droge?

Weer een autobrand in Deventer, een schietpartij in Apeldoorn, handgranaten in Zwolle. Wat doet de burgemeester? Hij staat natuurlijk niet alleen, maar zit in de driehoek met politie en openbaar ministerie. Maar als er rampen gebeuren, kijkt iedereen maar één kant op.

Burgemeester Ton Heerts van Apeldoorn zegt machteloos: ,,Dit wil je niet in je stad.” Collega Peter Snijders van Zwolle zucht: ,,Dit wil je niet in je stad.” Deventers burgervader Ron König stelt: ,,Criminaliteit is lastig te bestrijden.” En Harm-Jan Van Schaik, burgemeester van Harderwijk, worstelde met een pedoseksueel in een van de wijken, waarover veel commotie ontstond.

 1. ‘Hij kerfde zijn naam in haar buik’: man uit Zwolle in cel voor aanbieden vriendin voor seks
  PREMIUM

  ‘Hij kerfde zijn naam in haar buik’: man uit Zwolle in cel voor aanbieden vriendin voor seks

  Maandenlang zou een 26-jarige Zwolse als prostituee zijn aangeboden in een kelderbox in de binnenstad. Wie het nummer bij de seksadvertentie belde, kreeg haar vriend Sebu M. (37) aan de lijn. Dat ze ‘van hem’ was maakte M. duidelijk door zijn naam in haar buik te kerven. Zelf ontkent de man in alle toonaarden. Ja, hij sloeg haar eens uit woede. Justitie zit enorm met de zaak in de maag, bleek gisteren.
 2. Verloting immens populaire sneaker gaat door het dak in Zwolle: ‘Schoen ligt niet in de winkel, want dan krijg je rellen in de straat’
  PREMIUM

  Verloting immens populaire sneaker gaat door het dak in Zwolle: ‘Schoen ligt niet in de winkel, want dan krijg je rellen in de straat’

  Sneakerwinkel Sparky in Zwolle is overspoeld met aanvragen voor een nieuwe schoen die eind deze week op de markt komt. De winkel organiseerde een verloting om kans te maken om de exclusieve schoen te mogen kopen en dat leverde al ruim 58.000 aanmeldingen op. Hans Smits (29) is medewerker van Sparky en doet een boekje open over de immens populaire schoen Travis Scott Nike SB low.