Volledig scherm
De Herman Broodsteeg is het steegje tussen de nieuwe Markt en het Bethlehemkerkplein. © Frans Paalman

Herman Broodsteeg in Zwolle wordt op 1 juni officieel geopend door wethouder in bijzijn van familie Brood

De Herman Broodsteeg wordt op zaterdag 1 juni om 16.00 uur officieel geopend. Dat bevestigen Ivo de Lange van het Herman Brood Museum en een woordvoerder van de gemeente Zwolle. De Lange heeft de familie van Brood uitgenodigd om bij de onthulling aanwezig te zijn.

De Lange reageerde in februari al verheugd op het bericht dat Brood een eigen steeg krijgt. ,,Herman verdient dat, daar waren we het al jaren over eens.Ook de plek is prima, denk ik. Hij heeft vroeger op school gezeten, daar. Op verzoek heb ik Herman’s vrouw Xandra ingeseind. Het is nu wachten op het moment dat we het bordje aan de muur kunnen hangen.’’ Daarbij wilde De Lange wel een beetje lekker weer, zei hij, en dat lijkt te lukken komende zaterdag.

Nu het zover is, zegt hij: ,,Het zal een feestelijke opening worden, onder anderen in bijzijn van de familie en de wethouder. Hermans zussen Elly en Beppie zullen aanwezig, alsmede zijn broer Riske, Hermans dochters Brenda, Lola en Holly en hun moeder Xandra.’’

Het naambord zal worden onthuld door wethouder William Dogger.

Volledig scherm
De plek van de Herman Broodsteeg volgens de plattegrond. © Plattegrons uit gemeentelijke besluitnota.
  1. Virtuele monumentale panden van Zwolse 'minecrafters’ te bewonderen tijdens Open Monumentendag
    PREMIUM

    Virtuele monumenta­le panden van Zwolse 'minecraf­ters’ te bewonderen tijdens Open Monumenten­dag

    Het statige Gouverneurshuis aan de Kerkstraat is al sinds 1985 verdwenen. Ook de veel jongere IJsselcentrale Harculo is inmiddels gesloopt. En van de havezate Werkeren bestaat nog slechts een tekening uit 1730. Maar de jonge deelnemers aan het Minecrafttoernooi deden een historisch onderzoekje en bouwden de panden levensecht na. Gistermiddag in de Grote Kerk in Zwolle, tijdens de Open Monumentendagen, kon het publiek virtueel ronddwalen in hun winnende ontwerpen.