De Zwolse mummie na het onderzoek in 2001. Inzet: een gezichtsreconstructie.
Volledig scherm
PREMIUM
De Zwolse mummie na het onderzoek in 2001. Inzet: een gezichtsreconstructie. © Frans Paalman

Het merkwaardige verhaal van Zwummie, de mummie van Zwolle die ligt te wachten op een nieuwe expositie

De oudste inwoner van Zwolle, een mummie met vier benen, heeft een nieuw onderkomen. In een depot op een geheime locatie wacht Zwummie op inspectie en indien nodig restauratie. Zwollenaren moeten geduld hebben voor ze het ingezwachtelde lijk weer eens kunnen zien. Maar gelukkig is er nog de verbazingwekkende geschiedenis van de Zwolse mummie. 

0 reacties

 1. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.
 2. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.