Het Landstede Sportcentrum is al jaren het decor van het Zwols Kampioenschap Voetbalquiz. Dit jaar wordt het vanwege de coronacrisis voor het eerst online gehouden.
Volledig scherm
PREMIUM
Het Landstede Sportcentrum is al jaren het decor van het Zwols Kampioenschap Voetbalquiz. Dit jaar wordt het vanwege de coronacrisis voor het eerst online gehouden. © Pedro Sluiter

Het (online) Zwols Kampioenschap Voetbalquiz is geen google-kampioenschap

Met meer dan honderd teams is het al jaren de grootste voetbalquiz van Nederland: het Zwols Kampioenschap Voetbalquiz. Woensdag wordt-ie opnieuw gehouden, georganiseerd door PEC Zwolle. Niet in het Landstede Sportcentrum, zoals de afgelopen jaren, maar online. ,,En dat is even wennen”, aldus Maarten de Waart, één van de organisatoren.

 1. Binnenstad Zwolle staat uitnodigend vol met lege terrassen, maar: ‘U mag hier niet zitten’
  PREMIUM
  video

  Binnenstad Zwolle staat uitnodi­gend vol met lege terrassen, maar: ‘U mag hier niet zitten’

  ‘Helaas, u mag hier niet zitten’. Door de hele binnenstad van Zwolle zijn zaterdag de terrassen uitgestald. Hoe uitnodigend ook, plaatsnemen is uit den boze. De actie van tientallen horecaondernemers wekt veel sympathie en hoe feller de zon deze middag schijnt, hoe meer mensen een hapje en een drankje komen afhalen om op de pleinen te nuttigen. Zonder alcohol, want dan grijpen boa's in.
 1. Weet Jesse Klaver wel wie onze bondscoach is?
  Play
  Van Torentje naar Torentje

  Weet Jesse Klaver wel wie onze bondscoach is?

 2. De Jonge: Op korte termijn weinig versoepelingen mogelijk
  Play

  De Jonge: Op korte termijn weinig versoepe­lin­gen mogelijk