Volledig scherm
PREMIUM
PEC wint de KNVB Beker © Henry Dijkman

Historische bekerzege PEC Zwolle: na vijf jaar nog altijd op het netvlies

De onophoudelijke colonne van supportersbussen uit Zwolle en de regio die de snelweg plat leggen. Het volksfeest voorafgaand, het letterlijke en figuurlijke vuurwerk tijdens de wedstrijd en de totale ontlading na afloop: momenten die exact vijf jaar na de verpletterende bekerwinst van PEC op Ajax nog op ieders netvlies gebrand staan. De Stentor blikt terug met supporters, staf en spelers op deze ‘nationale feestdag’ voor Zwolle en ommelanden. Rotterdam,  20 april 2014: 5-1! Hoeveel? 5-1!  

- Vin (10) en Ruben (8) Kobessen -

Volledig scherm
Vin en Ruben Kobessen waren er zelf niet bij, maar kunnen de bekerfinale van PEC Zwolle tegen Ajax inmiddels dromen. Zo vaak hebben ze de beelden teruggekeken. Hun ouders waren er allebei wel. © Frans Paalman

,,Toen Van der Werff op de paal schoot en Ryan Thomas alsnog scoorde zagen we op tv hoe mama juichte.’’ Vin (10) en Ruben (8) Kobessen uit Heino waren zelf nog hartstikke jong toen PEC Zwolle vijf jaar geleden de beker won. Toch kunnen ze de wedstrijd dromen, weten ze vaak zelfs meer details dan hun ouders die wel in de Kuip zaten. De wedstrijd en zeker de samenvatting keken de broers de afgelopen jaren tientallen keren terug. ,,Eigenlijk was het doelpunt van Van Rhijn voor Ajax de mooiste’’, bekent Vin.

 1. Brand in leegstaande tassenwinkel in Zwolle zorgt voor flinke rookontwikkeling

  Brand in leegstaan­de tassenwin­kel in Zwolle zorgt voor flinke rookontwik­ke­ling

  Brand in een vestiging van Van Beek Lederwaren aan de Kleine A in Zwolle heeft aan het eind van de middag voor een flinke rookontwikkeling gezorgd. ,,De eigenaar van het bedrijf kon het vuur zelf blussen, maar de brandweer is nog lange tijd bezig geweest met het ventileren van de ruimte. Ook bij de appartementen boven het bedrijf was sprake van rook en moest er geventileerd worden”, zegt een woordvoerder van de Veiligheidsregio IJsselland.
 2. Gevangenissen in Zwolle, Zutphen en Lelystad scherpen regels aan na drama in zaak Michael P.
  PREMIUM

  Gevangenis­sen in Zwolle, Zutphen en Lelystad scherpen regels aan na drama in zaak Michael P.

  In gevangenissen in onder meer Zwolle, Zutphen en Lelystad zijn de verlofregels flink aangescherpt. Gedetineerden die zijn veroordeeld voor ernstige gewelds- en zedendelicten komen minder snel in aanmerking voor verlof, moeten terug naar een strenger gevangenisregime of verblijven daar langer. De aanscherping is het gevolg van de fouten die zijn gemaakt in de zaak rond Michael P. uit Zeewolde.