Hoe corona de zwerfvuilraper in mij wakker maakt: de voldoening van een volle vuilniszak

Ha! Daar ligt een boterhamzakje langs de waterkant. Mijn gloednieuwe grijper haakt zich er omheen. Best zwaar. Er zit iets bruins in en het zijn beslist geen boterhammen. Ik voel me plots een beetje misselijk en probeer het geval zonder te kijken in mijn vuilniszak te zwiepen. Welkom bij mijn debuut als afvalraper.

 1. ‘Prullenbakvaccins’ onverminderd populair: ‘Meer vraag dan aanbod’
  PREMIUM

  ‘Prullen­bak­vac­cins’ onvermin­derd populair: ‘Meer vraag dan aanbod’

  De website prullenbakvaccin.nl loopt nog steeds als een trein, ondanks dat het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport het initiatief niet toejuicht. In Gouda stond donderdagochtend een lange rij voor een huisarts die vaccins over had. Huisarts en mede-initiatiefnemer Marco Blanker uit Hattem is blij met het enthousiasme voor de overgebleven vaccins, maar: ,,Jammer natuurlijk voor een deel van de mensen dat er meer vragers zijn dan aanbod.”
 2. Annelien (31) uit Zwolle zoekt bestuurder die haar van achter aanreed: ‘Die is moedwillig vertrokken’
  PREMIUM

  Annelien (31) uit Zwolle zoekt bestuurder die haar van achter aanreed: ‘Die is moedwillig vertrokken’

  Annelien Hartman stond in Zwolle nietsvermoedend met haar rolstoel te wachten om linksaf te slaan, toen ze van achter werd geraakt door een zwarte Volkswagen Golf. Na een kort gesprekje ging die bestuurder ervandoor, maar achteraf blijkt de schade aan de rolstoel groter dan gedacht. Nu is Annelien op zoek naar de chauffeur. ,,Al is het alleen maar voor mijn eigen gemoedstoestand.”
 3. Kinderen houden ‘gevaarlijke’ auto’s weg bij basisscholen in Zwolle (en dat kost soms nog heel wat moeite)
  PREMIUM
  video

  Kinderen houden ‘gevaarlij­ke’ auto’s weg bij basisscho­len in Zwolle (en dat kost soms nog heel wat moeite)

  De ene ouder wordt woedend, de ander is verrast en een derde kijkt tevreden. Het is nog even wennen op de eerste dag van de - mede door kinderen bedachte - wegafsluiting voor de Morgenster en Ridder Jorisschool in Zwolle. ,,Als we het niet doen en er gebeurt iets ernstigs, dan worden ze ook hartstikke boos en zeggen dat de verkeersveiligheid niet deugt.’’
 1. De tops en flops voor de eerste halve finale Songfestival
  Play

  De tops en flops voor de eerste halve finale Songfesti­val

 2. Hoekstra: CDA kan in oppositie, maar ook in kabinet
  Play

  Hoekstra: CDA kan in oppositie, maar ook in kabinet