Agnes Hollewand is sinds vorig jaar in Weezenlanden-Noord komen wonen, maar mag er niet veel langer blijven.
Volledig scherm
PREMIUM
Agnes Hollewand is sinds vorig jaar in Weezenlanden-Noord komen wonen, maar mag er niet veel langer blijven. © Frans Paalman

Hoe de woonwijk ‘met de eerste lift van Zwolle’ een ware metamorfose ondergaat (en sommige bewoners buiten de boot vallen)

Na een lange aanloop is deze maand de aftrap gegeven voor de metamorfose van de historische woonwijk Weezenlanden-Noord in Zwolle. De 180 bestaande appartementen gaan tegen de vlakte en maken plaats voor zo’n 500 nieuwe woningen. Maar niet voor alle bestaande bewoners is plek in de nieuwe gebouwen. ,,Als gescheiden moeder val ik buiten de boot.”

0 reacties

 1. Zwolle wil graag energiebesparing doorvoeren, maar kampt met probleem: ‘De woningen zijn niet van ons’
  PREMIUM

  Zwolle wil graag energiebe­spa­ring doorvoeren, maar kampt met probleem: ‘De woningen zijn niet van ons’

  Met het Zwolse Isolatieprogramma als leidraad wil de gemeente Zwolle komende jaren in volle vaart vooruit op het gebied van energiebesparing. Hoe? Met meer energiecoaches, extra maatregelen om financieel kwetsbare huishoudens mee te nemen en betere aansluiting op de bouw-, installatie- en isolatiesector. ,,Er wordt veel tijd besteed aan offertes die niet doorgaan.”
 2. Nationaal watertekort: ‘Je hoeft niet je hele tuin te sproeien om je tuin te redden’
  PREMIUM

  Nationaal waterte­kort: ‘Je hoeft niet je hele tuin te sproeien om je tuin te redden’

  Door de aanhoudende droogte heeft Nederland officieel een watertekort. We moeten dus zuiniger omgaan met ons drinkwater. Maar we willen niet dat onze tuinplanten bij bosjes neervallen omdat het zo droog is. Toch hoef je niet elke avond met de tuinslang, gieter of sproeier in de weer, zeggen deskundigen. ,,Dan ben je vooral bezig je tuin in leven te houden. Maar dat hoort Moeder Natuur zelf te doen.’’
 3. Noodweer of wraak? Jaren cel geëist voor terugschieten bij moordpoging Zwolse drugsoorlog
  PREMIUM

  Noodweer of wraak? Jaren cel geëist voor terugschie­ten bij moordpo­ging Zwolse drugsoor­log

  Justitie wil ‘de deur niet openzetten voor straffeloos terug mogen schieten als een crimineel conflict wordt uitgevochten’ en eist vier jaar cel tegen een 29-jarige Zwollenaar. Hij is vanuit een rijdende auto onder vuur genomen en schoot terug. Noodweer, oordeelde de rechtbank, dus werd de man niet bestraft. De schietpartij vormde de climax in een conflict in de Zwolse onderwereld.