Gravende honden beschadigen de dijken, vooral rond stedelijke gebieden als Deventer, Zwolle en Kampen.
Volledig scherm
PREMIUM
Gravende honden beschadigen de dijken, vooral rond stedelijke gebieden als Deventer, Zwolle en Kampen. © Waterschap Drents Overijsselse Delta

‘Hondengaten’ bedreigen onze dijken (en het aantal neemt alleen maar toe...)

updateHet lijkt zo onschuldig, een hond die een gat aan het graven is. Maar als hij dat doet in een dijk, dan kan dat serieuze gevolgen hebben. Uit de voorjaarsinspectie van Waterschap Drents Overijsselse Delta blijkt dat het aantal 'hondengaten’ blijft toenemen. 

,,Als we niks doen en er komt hoog water, dan klotst dat door het gat heen en wordt het gat groter. Dat is het begin van een zwakke plek’’, legt Herald van Gerner van WDODelta uit. De schades, 53 meer dan vorig jaar, zijn vooral te vinden aan dijken in stedelijke gebieden, rond Deventer, Zwolle en Kampen. 

  1. De strijd tussen Zwolle en Deventer? Die was er ook al in de Gouden Eeuw! Mét anonieme trollen en nepnieuws
    PREMIUM

    De strijd tussen Zwolle en Deventer? Die was er ook al in de Gouden Eeuw! Mét anonieme trollen en nepnieuws

    Fake news rond de IJssel? Zwolle en Deventer waren hun tijd ver vooruit. Gemeenteraadsleden en edelmannen werden in de zeventiende eeuw uitgemaakt voor van alles en nog wat in een hevige strijd tussen de beide vroegere partnersteden. Jan Haverkate (73) promoveerde op zijn onderzoek naar de lasterende pamfletten. Over kuttentasters, tiranniek gouvernement en het gebrek aan onafhankelijke media.