Volledig scherm
Harde wind en regen komende dagen. Maar het wordt snel weer beter! © REUTERS

Hondenweer? Klopt. Maar hou vol: binnen een paar dagen breekt de lente aan!

weerberichtBen je de regen, harde wind en je verwaaide kapsel al beu? Hou vol! Volgende week wordt het eindelijk lente!

Voor het zover is, komen nog wat dagen met wind en regen. Tot en met maandag kun je beter je paraplu bij je hebben, laten de metereologen van Weerplaza weten. 

Het goede nieuws: daarna wordt het beter. Zondag en maandag laat de zon zich alvast af een beetje zien af en toe, maar vanaf dinsdag wordt het droog. En dat blijft de rest van de week waarschijnlijk zo, laat Weerplaza weten. 

Warmer

Bovendien houdt de wind zich vanaf dinsdag wat rustiger. Die was afgelopen dagen flink bezig, Nederland kende zelfs de eerste echte storm van dit jaar. En wat doet de temperatuur? Die houdt zich ook rustig. Vanaf komende dinsdag gaat het richting de 13 tot 16 graden. 

De omslag in het weer danken we aan een lagedrukgebied dat via de Azoren naar ons land komt en voor rustig en droog weer zorgt. Hier zie je dat gebied:

Volledig scherm
Het hogedruk boven de Azoren (boven de oceaan ten westen van Afrika) is bezig de buien boven Europa te verdrijven. © Google Earth

Dat hogedrukgebied trekt ten westen van Afrika  jaagt ons roerige weer weg, maar volgens Weerplaza is het nog niet zeker hoe lang dat stand houdt. In elk geval: vanaf dinsdag kun je genieten van lekker lenteweer, belooft Weerplaza. 

Op dit moment ziet het weer boven ons land en de rest van Europa er zo uit:

Volledig scherm
Het weer boven Europa en ons land vanochtend. © Google Earth

Pittige buien dus. Maar eigenlijk mogen we niet eens klagen. Hieronder zie je waarschuwingen die ze in Frankrijk voor de kiezen krijgen.  

Volledig scherm
Code geel in Frankrijk. © Weerplaza

En mocht je vandaag of morgen balend op je werk of school aankomen omdat je kapsel is verregend en verwaaid en lijkt op iets wat recent ontploft is: denk dan even aan deze eekhoorn. Die trekt zich daar ook niets van aan.