Charles en Leneke Fontijn stoppen na 39 jaar in de Zwolse horeca: ze runden 33 jaar De Docter en 11 jaar Sally O’Briens.
Volledig scherm
PREMIUM
Charles en Leneke Fontijn stoppen na 39 jaar in de Zwolse horeca: ze runden 33 jaar De Docter en 11 jaar Sally O’Briens. © Frans Paalman

Horeca-echtpaar Fontijn zwaait af in Zwolle, met herinneringen aan De Docter, Sally’s en dronken burgemeesters

Ze runden het in Zwolle wereldberoemde swingcafé De Docter en de Ierse pub Sally O’Briens en kwamen landelijk in het nieuws door dronken burgemeesters. Maar na bijna 39 jaar zwoegen in de horeca stoppen Charles en Leneke Fontijn. Over de valse belofte van Charles, ziekte, vaste gasten die vrienden worden en de reden om nu af te zwaaien.

  1. Dit overkwam Joop allemaal als beveiliger in ziekenhuis Zwolle: ‘Dat beeld van dat meisje in de heli... bah’
    PREMIUM

    Dit overkwam Joop allemaal als beveiliger in ziekenhuis Zwolle: ‘Dat beeld van dat meisje in de heli... bah’

    Wie heeft het meest complete beeld van het reilen en zeilen in een ziekenhuis? Misschien is het wel Joop van der Veer. Als beveiliger heeft hij 35 jaar lang alles zien langskomen in twee Zwolse ziekenhuizen. Van reanimaties tot het binnenhalen van slachtoffers uit de traumahelikopter, van het rondleiden van de koning tot een vuistslag op zijn eigen oog. Nu zijn werkzame tijd erop zit, blikt hij nog een keer terug.