Wegwerpbekers zijn vanaf 3 juli taboe, ook in Zwolle. Restauranteigenaar Hendrik Karabagias heeft er nog heel wat liggen.
Volledig scherm
PREMIUM
Wegwerpbekers zijn vanaf 3 juli taboe, ook in Zwolle. Restauranteigenaar Hendrik Karabagias heeft er nog heel wat liggen. © Dreamstime, Frans Paaman / fotobewerking de Stentor

Horeca in Zwolle moet roer omgooien voor schone evenementen: ‘Maar eerst nog 12.000 wegwerpbekers opmaken’

Dat Zwolle de Europese richtlijn voor een verbod op wegwerpplastic tijdens evenementen onderschrijft, is één ding. Zonder extra hulp van de gemeente vreest de horeca echter dat het een lastig karwei wordt om fatsoenlijk over te schakelen naar duurzame én veilige feesten. ,,In Brabant konden ze precies zien wie carnaval gevierd had, allemaal een koortslip.’’

0 reacties

 1. Ouderenmishandeling komt nog héél veel voor. Hoe kan dat anders, vragen ze zich in Zwolle af
  PREMIUM
  Video

  Ouderenmis­han­de­ling komt nog héél veel voor. Hoe kan dat anders, vragen ze zich in Zwolle af

  Je oude moeder even opsluiten in een kamer, om even snel een boodschap te doen. Of een flink pak slaag uitdelen aan je bejaarde vader, omdat je als mantelzorger je kookpunt hebt bereikt. Een op de twintig ouderen krijgt te maken met ouderengeweld. Hoe kan dat cijfer naar beneden? Met die vraag houden Isala Ziekenhuis, Kadera Veilig Thuis en gemeente Zwolle zich dinsdagmiddag bezig.
 2. Zwols pop-uprestaurant Bennies, in de oude IJsselcentrale, is geopend: ‘We hebben het zo enorm druk’
  PREMIUM

  Zwols pop-uprestau­rant Bennies, in de oude IJsselcen­tra­le, is geopend: ‘We hebben het zo enorm druk’

  Bennies uit de Basis, de nieuwe popuptent in de oude IJsselcentrale in het Zwolse Harculo, is net een dagje open. De zaak loopt al als een tierelier: de ene na de andere klant wandelt binnen. De twee eigenaren hebben binnen een maand het restaurant uit de grond gestampt, met nauwelijks horeca-ervaring. Ze serveren vooral pitabroodjes, en die maken ze zelf. ,,We hebben écht onderschat hoe zwaar zelf brood maken is.”