Volledig scherm
PREMIUM
Eerder dit jaar nam ook wethouder Ed Anker plaats aan een schrijftafeltje om mee te werken aan die nieuwe Zwolse Bijbel. © Frans Paalman

Hulptroepen achter de hand: nieuwe Zwolse bijbel bijna klaar

Nog een kwart. Dan is-ie klaar. De nieuwe Zwolse bijbel zit in de allerlaatste fase. Wie wil meeschrijven, kan deze maand nog terecht in Academiehuis Grote Kerk, meldt stadspastor Mariska van Beusichem. 

Sinds dit voorjaar hebben al honderden Zwollenaren een bijbelverhaal voor rekening genomen. 't Idee is eenvoudig:  schrijf een of meerdere hoofdstukken over en voorzie die in de kantlijn van opmerkingen of tekeningen. Dat laatste is niet verplicht, maar mag wel. Graag zelfs. Net zoals bij die andere Zwolse bijbel, uit de vijftiende eeuw, die beroemd werd vanwege de vele versieringen. Of verluchtigingen, zoals de monniken zeiden. Als alles klaar is, wil Van Beusichem de bijbel opnieuw uitgeven. Want het boek heeft nog altijd zeggingskracht, stelt ze. Of je nou wel of niet gelooft.  

  1. Opschudding om glazenwassers in Zwolle: ‘Nieuwe bedrijfsnaam, alles in orde’
    PREMIUM

    Opschud­ding om glazenwas­sers in Zwolle: ‘Nieuwe bedrijfs­naam, alles in orde’

    Het zal je gebeuren. Staan er ineens twee onbekende glazenwassers je ramen te lappen, terwijl je daar niet om hebt gevraagd. Meerdere straten in Assendorp en de Pierik in Zwolle stonden maandag in rep en roer om de onbekende schoonmakers. De politie rukte drie keer uit. Uiteindelijk lijkt het te gaan om een misverstand: de ‘vaste’ glazenwasser is overgenomen. ,,Goed dat mensen alert zijn en ons tippen’’, zegt de politie.