Volledig scherm
© Getty Images/iStockphoto

‘Instagramlokker’ uit Zwolle buit 8 minderjarige meisjes uit: 4 jaar cel en tbs

Een 21-jarige Zwollenaar is dinsdag veroordeeld tot 4 jaar cel en tbs met dwangverpleging. De rechtbank in Zwolle acht bewezen dat hij zeker 8 minderjarige meisjes uitbuitte en ze voor de camera seksuele handelingen liet verrichten.

‘Vijf euro voor een foto, 15 voor een filmpje en voor 300 euro ben ik voor jou’, moest een meisje van 12 jaar oud aan haar Instagram-profiel toevoegen. De 21-jarige Jarish K. wilde zelfs dat ze haar leeftijd benadrukte. Via dit sociale medium benaderde de ‘Instagramlokker’ zijn slachtoffers: meisjes in de leeftijd tussen de 12 en 15 jaar. 

‘Helpen’ met naaktfoto's

De man zag er geen problemen in deze meisjes ‘te helpen’ om naaktfoto’s te plaatsen of zichzelf te laten verkopen. Van de verkochte naaktbeelden ging uiteindelijk geen cent naar de meisjes. Zeker acht slachtoffers in de leeftijd van 12 tot en met 14 jaar werden op deze wijze verleid zichzelf te fotograferen.

,,Mijn hele leven is verwoest door alles wat je mij hebt aangedaan. Ik heb meerdere keren gepoogd mezelf van kant te maken”, zei een van de slachtoffers op de zitting in januari. De meisjes kwamen uit verschillende delen van het land. Of hij zich ooit om het welzijn van zijn slachtoffers bekommerd had? Dat had hij niet, zei hij op deze vraag van een van de rechters. De rechtbank acht mensenhandel, aanranding van de eerbaarheid, bedreiging en bezit van kinderporno bewezen. De opgelegde straf is gelijk aan de eis van het Openbaar Ministerie.

Eerder veroordeeld

K. is in 2017 al als minderjarige veroordeeld voor soortgelijke feiten. In december dat jaar kwam hij vrij en twee weken later legde hij het contact het het eerste slachtoffer in deze zaak, bleek op de zitting. Van die vorige zaak hingen hem nog 300 dagen cel boven het hoofd. Die moet hij nu uitzitten, aldus de rechtbank. 

  1. Verloting immens populaire sneaker gaat door het dak in Zwolle: ‘Schoen ligt niet in de winkel, want dan krijg je rellen in de straat’
    PREMIUM

    Verloting immens populaire sneaker gaat door het dak in Zwolle: ‘Schoen ligt niet in de winkel, want dan krijg je rellen in de straat’

    Sneakerwinkel Sparky in Zwolle is overspoeld met aanvragen voor een nieuwe schoen die eind deze week op de markt komt. De winkel organiseerde een verloting om kans te maken om de exclusieve schoen te mogen kopen en dat leverde al ruim 58.000 aanmeldingen op. Hans Smits (29) is medewerker van Sparky en doet een boekje open over de immens populaire schoen Travis Scott Nike SB low.