Volledig scherm
PREMIUM
Jamie (8) uit Zwolle heeft genoeg geld bij elkaar. Wie kan hij blij maken met een vis? © Frans Paalman

Jamie (8) koopt vissen voor eenzame Zwollenaren: ‘Daar worden ze blij van’

Het begon als iets kleins. Geld sparen, vis kopen en iemand blij verrassen. Maar door een oproepje op Facebook is de goudvissenactie van Jamie Dijkstra (8) opeens het gesprek van de dag in Zwolle. Hoe zit dat precies? 

Zo schattig. Zo aandoenlijk. De reacties op Facebook liegen er niet om. De 8-jarige windt iedereen om de vinger met zijn actie. 't Idee is eenvoudig. Hij wil graag eenzame mensen verrassen met gratis vis. En dan geen lekkerbek. Maar een spartelende goudvis. Of zo'n guppie. Een waar je tegen kunt praten. Die je een beetje moet verzorgen. Dat doet iets met je, weet Jamie. 

  1. PEC Zwolle United moest zich heel lang bewijzen als maatschappelijke tak van de voetbalclub
    PREMIUM

    PEC Zwolle United moest zich heel lang bewijzen als maatschap­pe­lij­ke tak van de voetbal­club

    PEC Zwolle-aanvoerder Bram van Polen die een potje balt met autistische kinderen, of senioren die in een blauw-wit shirt helemaal opleven tijdens een training OldStars walking football. PEC Zwolle United bestaat tien jaar en heeft in die tijd de voetbalclub en de regio dichter bij elkaar gebracht. Het vrouwenvoetbal werd onder de vleugels van United ontwikkeld en is nu klaar om weer ‘terug te gaan’ naar de betaaldvoetbalclub.