Jan (82) uit Zwolle slaat spierziekte van zich af: ‘Dit is pas leven’

videoZes jaar lang lag hij op de bank naar het plafond te staren. Bewegen kon hij door zijn spierziekte nauwelijks. En deze donderdag staat de 82-jarige Jan van den Berg uit Zwolle te tennissen alsof hij nooit anders heeft gedaan. ,,Dit is pas leven”, zegt hij met een grote grijns.

In Zwolle worden de komende jaren steeds meer initiatieven opgezet om ouderen aan het sporten te krijgen om hen gezonder, leuker oud te laten worden en zo lang mogelijk thuis te laten wonen. Van den Berg begon drie jaar geleden aan een van die initiatieven en is verder gekomen dan hij ooit had durven dromen. Deze donderdag doet hij mee aan Golden Sports bij de tennisvereniging in Stadshagen, een nieuw wekelijks evenement om ouderen te laten bewegen.

  1. Wilde je thuis werken maar mocht dat niet? Dit zegt het arbeidsrecht

    Wilde je thuis werken maar mocht dat niet? Dit zegt het arbeids­recht

    Pascal Besselink is jurist en gespecialiseerd in vraagstukken over ‘arbeidsrecht en sneeuw’. Hij werkt voor DAS en krijgt op sneeuwvolle dagen – zoals deze dinsdag – prompt vragen uit gebieden rondom Apeldoorn, Arnhem, Deventer en Zwolle. ,,Zowel werkgevers als werknemers bellen mij om te vragen wat het arbeidsrecht zegt, als er sneeuw ligt.’’ Dé vraag die wordt gesteld: kan een werknemer eisen dat hij thuis werkt?