Volledig scherm
Boekhandel Waanders in de Broeren haalt de populairste schrijver van Nederland naar Zwolle. © Frans Paalman

Jan Siebelink en bakster Liesbeth naar Zwolle tijdens Boekenweek

Jan Siebelink, schrijver van het Boekenweekgeschenk, komt eind deze maand signeren bij Waanders In de Broeren. Ook  Liesbeth Willemars - bekend van Heel Holland Bakt - komt naar Zwolle. Zij deelt strudel uit aan bezoekers van de 'boekenkerk'. 

De Boekenweek, 23 tot en met 31 maart, staat in het teken van moederschap. Reden voor Waanders In de Broeren om een heel programma op te tuigen. Zo komt televisiemaker Kefah Allush zijn thrillerdebuut De munt van Judea presenteren. Dat is op zaterdag 23 maart (13.00 uur). Hij gaat vertellen en signeren. Een uur later geeft het gelegenheidsduo Peter Plaatsman en Dries Bijlsma een optreden. Dat staat in het teken van 'moeder de vrouw'. 

Illustrator

Woensdag 27 maart biedt de boekwinkel een ontmoeting met illustrator Marijke ten Cate. Zij toont om 15.00 uur tekeningen uit haar boek Slaap kindje slaap. Daniëlla Snijders  zingt liedjes rondom dit boek.  Ook kinderen tot vier jaar kunnen spelen met eenvoudige instrumenten en kleurrijke materialen.

Lees verder onder de foto

Volledig scherm
Bakster Liesbeth. © Heel Holland Bakt

Alpenkookboek

De bekende bakster Liesbeth Willemars komt vrijdag 29 maart naar Zwolle. Om 15.30 uur is zij bij Waanders aanwezig om haar recent verschenen Alpenkookboek te presenteren. Ze deed in het afgelopen seizoen mee aan het populaire tv-programma Heel Holland Bakt. Ze schreef een boek over taarten uit het berggebied. Tijdens de Boekenweek trakteert ze bezoekers op hartige strudel.

Diezelfde vrijdagmiddag, om 16.00 uur, komt Jan Siebelink naar het voormalige kerkgebouw. Daar signeert hij onder meer het Boekenweekgeschenk Jas van belofte, dat hij dit jaar mocht schrijven. De auteur brak door bij het grote publiek met zijn in 2005 verschenen autobiografische roman Knielen op een bed violen