Volledig scherm
Ongeluk Johan Stegeman Oud-Veluwseweg © Rens Hulman

John Stegeman aangehouden na aanrijding met slok op

PEC Zwolle-trainer John Stegeman heeft vrijdagochtend met te veel drank achter de kiezen met zijn auto een lantaarnpaal in Apeldoorn geramd. De oud-trainer van Heracles Almelo is aangehouden en zijn rijbewijs is ingenomen; hij had bijna drie keer de toegestane hoeveelheid alcohol in zijn bloed. PEC Zwolle heeft de trainer uit Epe een boete gegeven; voor de club is de kous daarmee vooralsnog af. 

De 43-jarige Epenaar raakte, na met collega’s wat gedronken te hebben in Zwolle, vrijdagochtend tegen 03.00 uur aan de Oost Veluweweg in Apeldoorn met zijn auto van de club een lantaarnpaal. Hij had volgens de politie bijna drie keer de maximaal toegestane hoeveelheid alcohol in zijn bloed. Een ambulance is ter plekke gekomen om Stegeman na te kijken; hij raakte volgens de club lichtgewond aan zijn neus door het openspringen van de airbag. 

Selectie

Stegeman heeft maandagmiddag de selectie op de hoogte gebracht van het ongeluk. Vrijdagochtend, kort na het ongeval, heeft Stegeman voorzitter Adriaan Visser al geïnformeerd.  

Spijt

PEC Zwolle houdt Stegeman nu even uit de wind. De trainer verklaart enkel in een bericht van de club: ,,Dit is een incident dat nooit had mogen plaatsvinden. Ik heb enorm veel spijt dat het gebeurd is en accepteer de straf vanuit de club inzetten.’’

Boete

Voorzitter Adriaan Visser: ,,Wij betreuren dit incident enorm, aangezien het totaal niet overeenkomt met hoe wij als club in de maatschappij staan. Alcohol en verkeer gaan niet samen en we kunnen dit incident dan ook niet aan ons voorbij laten gaan. John krijgt een boete van de club en wij gaan hem daarnaast extra vaak bij maatschappelijke projecten van de club inzetten.’’ 

Ontslag

Ontslag van de trainer is volgens Visser niet aan de orde. Hij wijst erop dat Stegeman buiten werktijd onder invloed reed. De preses voegt toe dat Stegeman niet eerder voor rijden onder invloed aangehouden is. De politie laat weten dat de officier van justitie zal beoordelen hoe de zaak wordt afgehandeld en of de Epenaar uiteindelijk moet voorkomen. 

Poll

John Stegeman krijgt boete van PEC na aanrijding met slok op

  • Schandalig, PEC Zwolle zou 'm direct moeten ontslaan (36%)
  • Dom, maar kan gebeuren. Zo'n fout maakt hij nooit weer (49%)
  • Ik betwijfel of de straf voor een speler hetzelfde zou zijn (15%)
3380 stemmen
Volledig scherm
Coach John Stegeman van PEC Zwolle. © BSR Agency
  1. Hoe een verboden bruiloft in Zwolle door kon gaan, zonder dat iemand ingreep
    PREMIUM

    Hoe een verboden bruiloft in Zwolle door kon gaan, zonder dat iemand ingreep

    ‘Hij wil graag het stukje grond aan de Noorderkolk bij de Westerveldse Aa - dat mooie schiereilandachtige stukje - gebruiken als hij gaat trouwen volgend jaar op 29 juni.’ Een ambtenaar van de gemeentelijke vastgoedafdeling wordt op 28 september 2018 gebeld door bruidegom Martijn en mailt een collega met dit terugbelverzoek. Een paar dagen later krijgt de Zwollenaar een afwijzing van een andere ambtenaar, omdat het om een beschermd natuurgebied gaat. ‘Hij was zeer teleurgesteld en vol onbegrip’, schrijft de ambtenaar aan een collega.