Volledig scherm
PREMIUM
Sporenonderzoek bij de Zwolse Van Disselstraat na de schietpartij waarbij Idris M. zelf gewond raakte, in september. © Stefan Verkerk

Justitie: broertjes M. uit Zwolle wilden 5000 euro betalen voor moordklus

5000 euro. Dat bedrag hadden de Zwolse broers Idris (26) en Abas (25) M.  over voor liquidatie van een rivaal door een huurmoordenaar. Ze leverden er voor dat bedrag wel zelf een automatisch wapen en een baken om een auto te tracken bij. 

Dat blijkt uit de verdenkingen die het Openbaar Ministerie (OM) tegen Idris M. heeft. De Raadkamer van rechtbank in Zwolle bepaalde woensdag dat de Zwollenaar nog 90 dagen in gevangenhouding blijft in afwachting van een eerste strafzitting. Idris M., 2,5 week geleden net als zijn broertje Abas (25) opgepakt,  wordt verdacht van poging tot moord -in 2016- en het opdracht geven tot een moord. 

Die opdracht zou tussen 1 augustus en 15 oktober van dit jaar zijn verstrekt. Het is onduidelijk waar het bedrag voor de moordklus vandaan komt. 

  1. PEC Zwolle United moest zich heel lang bewijzen als maatschappelijke tak van de voetbalclub
    PREMIUM

    PEC Zwolle United moest zich heel lang bewijzen als maatschap­pe­lij­ke tak van de voetbal­club

    PEC Zwolle-aanvoerder Bram van Polen die een potje balt met autistische kinderen, of senioren die in een blauw-wit shirt helemaal opleven tijdens een training OldStars walking football. PEC Zwolle United bestaat tien jaar en heeft in die tijd de voetbalclub en de regio dichter bij elkaar gebracht. Het vrouwenvoetbal werd onder de vleugels van United ontwikkeld en is nu klaar om weer ‘terug te gaan’ naar de betaaldvoetbalclub.