Volledig scherm
Kleurt Twente donderdag wit? © Instagram

Kans op ‘witte donderdag’ in Oost-Nederland: Weeronline verwacht eerste sneeuw

Een echt wintergevoel hebben de meeste Nederlanders nog niet gehad dit seizoen, maar aanstaande donderdag komt het weer een beetje dichterbij. Weeronline verwacht dat het oosten en noordoosten tijdelijk wit zal zijn gedurende die dag.

Het lijkt erop dat donderdag meer sneeuwvlokken gaan vallen dan de hele winter bij elkaar. Donderdag trekken vanuit het zuidwesten donkere wolken het land in en naast regen is er ook kans op natte sneeuw. 

De temperatuur ligt enkele graden boven nul, maar het smelten van sneeuw zorgt ervoor dat de temperatuur gaat dalen. Zolang de sneeuw op de grond valt wordt de temperatuur vanzelf nul graden en blijft de sneeuw dus liggen.

Bedekte heuvelruggen

Er is tot nu toe slechts wat sneeuw gevallen in de Limburgse heuvels en in Groningen. Ook tijdens de winterse buien deze week zijn her en der sneeuwvlokken gespot, maar bij de meeste buien viel hagel.

Vooral de hogere gebieden, zoals de Veluwe en de Sallandse Heuvelrug, maken kans op een kortstondige witte wereld, maar ook op het gras en de auto’s kan de sneeuw blijven liggen. Op wegen blijft de sneeuw een stuk moeilijker liggen, maar bij intensieve sneeuwval is tijdelijke gladheid niet geheel uitgesloten.

  1. Gymnasium Celeanum Zwolle reist vanwege coronavirus met één leerling minder af naar Griekenland en Rome
    PREMIUM

    Gymnasium Celeanum Zwolle reist vanwege coronavi­rus met één leerling minder af naar Grieken­land en Rome

    Ongeveer tachtig leerlingen van het gymnasium Celeanum in Zwolle gaan morgen op studiereis naar Griekenland en Rome. Waar tal van andere middelbare scholen in Nederland vanwege het coronavirus de stekker uit de studiereis trokken, acht rector Frank Dost het verantwoord om de twee studiereizen door te laten gaan. De school liet aan ouders weten de reis pas af te blazen als het Ministerie van Buitenlandse Zaken een negatief reisadvies zou afgeven voor Rome en Griekenland, maar dat reisadvies is momenteel nog niet aan de orde en dus gaat de reis door.