Een trein van Keolis in Zwolle.
Volledig scherm
PREMIUM
Een trein van Keolis in Zwolle. © Frans Paalman

Keolis zet extra personeel in tijdens risicotijden op de lijnen Zwolle-Enschede en Zwolle-Kampen

Vervoersmaatschappij Keolis gaat van donderdag tot en met zaterdag vaker veiligheidspersoneel inzetten op de trajecten Zwolle-Enschede en Zwolle-Kampen. Dit is de uitkomst van een overleg met vakbond BOA ACP. 

Vakbonden trokken vorig jaar aan de bel over de veiligheid van Keolis-personeel in treinen. Aanleiding was onder meer de zware mishandeling van een medewerker, vorig jaar april in Borne. Daarop besloot de provincie Overijssel extra geld uit te trekken, zodat Keolis naar eigen inzicht 4 fte bovenop de normale bezetting kan inzetten. Die extra krachten werden incidenteel ingezet.

  1. Lichte stijging aantal corona-patiënten op Zwolse intensive care

    Lichte stijging aantal corona-patiënten op Zwolse intensive care

    Het aantal corona-patiënten op de intensive care in het Zwolse Isala is na een daling gisteren, vandaag toch weer gestegen. Het aantal staat nu op 40, terwijl dat woensdag er nog 34 waren. Op de cohort-verpleegafdelingen liggen nu twee dagen achtereen in totaal 47 corona-patiënten. Er zijn daarnaast nog 15 patiënten opgenomen die vermoedelijk corona-besmet zijn. Het totaal aantal corona-patiënten in het Zwolse ziekenhuis schommelt al een aantal dagen rond de negentig.