Yuna Linde (rechts) en Fieke van der Panne, eigenaressen van Theater De Makkers, hebben iets bedacht om mensen te verbinden én theater te laten maken.
Volledig scherm
PREMIUM
Yuna Linde (rechts) en Fieke van der Panne, eigenaressen van Theater De Makkers, hebben iets bedacht om mensen te verbinden én theater te laten maken. © Frans Paalman

Kettingbrief, maar dan met theaterscènes: Theater De Makkers uit Zwolle laat mensen thuis theater maken

Mensen verbinden en vermaken, zonder dat ze daarvoor de deur uit hoeven. Dat willen Yuna Linde en Fieke van der Panne, eigenaressen van Zwols theatergezelschap De Makkers, bereiken met hun zogenaamde Kamerspel. Een soort kettingbrief, maar dan met in je huiskamer gespeelde, zelfbedachte scènes: de eerste zin van je scène is hetzelfde als de laatste zin uit de scène van de vorige inzender.

,,Het idee is dat mensen thuis creatief aan de gang gaan en tegelijkertijd verbonden zijn met andere huishoudens. Die verbinding krijg je door het nieuwe huishouden te laten beginnen met de laatste zin uit de scène van het vorige huishouden. Een soort kettingbrief dus, maar dan met theaterscènes’’, licht Linde toe.