Volledig scherm
Het pand van de Keukenspecialist aan de Marsweg. © Google Streetview

Keukenspecialist Zwolle failliet, curator zit zonder gegevens mogelijke gedupeerden

Keukenbedrijf De Keukenspecialist aan de Marsweg in Zwolle is failliet verklaard. Het faillissement is aangevraagd door twee leveranciers, zegt curator Martijn Samsen. 

Of er klanten zijn die nu vergeefs op hun nieuwe keuken wachten weet hij niet, omdat hij nog geen inzage in de lopende orderportefeuille heeft gehad.

Kort voor het faillissement is er een bestuurswisseling geweest, zegt Samsen. Hij heeft nog geen contact kunnen krijgen met de nieuwe bestuurder te spreken, en diens voorganger ,,weet en heeft niets meer. Mensen die een keuken besteld hebben bij dit bedrijf kunnen zich bij mij melden", zegt de curator van Daniels Huisman Advocaten in Deventer.

Andere naam

Samsen weet niet hoeveel mensen er werkzaam waren bij De Keukenspecialist. Deze naam was overigens sinds kort van de gevel verdwenen. Het was de bedoeling om verder te gaan onder de naam keukensanideal.nl. In Hengelo is ook een winkel onder die naam, het gaat hier volgens Samsen om een andere bv van dezelfde aandeelhouder. Deze winkel is niet failliet.

 1. Carnavalisten laten zich niet omverblazen door beetje wind
  PREMIUM
  video

  Carnavalis­ten laten zich niet omverbla­zen door beetje wind

  Ondanks de stevige wind en wat buien zijn de carnavalsoptochten in Overijssel en Gelderland vandaag overal doorgegaan. In tegenstelling tot de zuidelijke provincies en Noord- en Zuid-Holland en Zeeland, waar diverse optochten voor vandaag of morgen zijn afgeblazen, staat het licht in de oostelijke regio's vooralsnog op groen. Wel wijzen sommige organiserende carnavalsverenigingen er wagenbouwers op dat ze hogere onderdelen die extra windgevoelig zijn extra goed moeten bevestigen.
 2. Geen regels voor kindvloggers: ‘Bij sommige ouders staan de eurotekens in de ogen’
  PREMIUM
  VIDEO

  Geen regels voor kindvlog­gers: ‘Bij sommige ouders staan de eurotekens in de ogen’

  Ze testen cosmeticaproducten, spelen met speelgoed of maken slijm. Hun video’s worden miljoenen keren bekeken en adverteerders betalen grof geld. Geen wonder dat het aantal kindvloggers met een eigen YouTube-kanaal is geëxplodeerd. Hoewel de regels voor kinderarbeid streng zijn, lijken kindvloggers vrij spel te hebben. En dat is een probleem, vinden experts. ,,Een kind is geen verdienmodel.”