Volledig scherm
De wilde moederpoes heeft nu een plekje voor zichzelf en haar drie kittens in het asiel Zwolle © Asiel Zwolle

Kittens ontsnappen op nippertje aan gruweldood in sloopauto

Het scheelde een haar, bijna waren de drie kittens van een wilde moederpoes op het Zwolse industrieterrein de Marslanden er niet meer geweest. Met dank aan een oplettende medewerker van Autodemontage De Mars, die de kittens ontdekte in een voor de sloop genomineerde auto.

Moederpoes dacht in het wrak een comfortabel onderkomen voor haar kittens te hebben gevonden. De auto is niet meer maar de poes en haar kleine kittens gelukkig wel. Het voertuig stond al in de werkplaats, klaar om tot een pakketje schroot verwerkt te worden toen exportmanager Karwan Abdullah van autodemontagebedrijf De Mars de drie kleine poesjes op de achterbank van de sloopauto opmerkte. Hij besloot onmiddellijk de auto met een heftruck weer op het buitenterrein te parkeren en heeft de Dierenambulance in te schakelen. De moederpoes zwierf constant rondom de oude auto. 

Tam

Met behulp van de dierenbescherming en medewerkers van het Asiel Zwolle is met een vangkooi de poezenfamilie gevangen. ,,Ze hebben een nieuwe plekje gekregen in ons asiel’’, vertelt Lieke Harpe. ,,De kittens blijven totdat ze zelfstandig zijn. Ook moeder blijft tot die tijd bij ons. We proberen haar tam te maken, als dat niet lukt dan wordt ze gesteriliseerd en terug gezet. Voor de kittens gaan we op zoek naar een baasje.’’
Voor de auto is de afloop minder, die is na de redding  van het poezengezin alsnog gesloopt.

  1. Rechter dwingt huurgarantie Hudson's Bay in Zwolle af

    Rechter dwingt huurgaran­tie Hudson's Bay in Zwolle af

    Winkelketen Hudson's Bay heeft een rechtszaak verloren tegen de eigenaar van het winkelpand in Zwolle. Insteek was de huurgarantie vanuit het Canadese moederbedrijf. Toen de winkel in Zwolle kwam werd afgesproken dat zodra de huur door het Nederlandse concern niet kon worden betaald, ‘Canada’ dit zou doen. En dat tien jaar lang. Het moederbedrijf kwam maar niet met een ondertekende verklaring over de brug, maar moet dat van de rechter nu alsnog doen.