De uit Oekraïne gevluchte  Valentina Lazebna en haar zoons Sasja (12) en Lonja (16) worden opgevangen door Klaas Schoonenboom.
Volledig scherm
PREMIUM
De uit Oekraïne gevluchte Valentina Lazebna en haar zoons Sasja (12) en Lonja (16) worden opgevangen door Klaas Schoonenboom. © Frans Paalman

Klaas haalt zijn Oekraïense tolk naar Zwolle: ‘De laatste keer dat we elkaar zagen, is zo’n acht jaar geleden’

Zwollenaren Wim Coster en Frans van de Vrande, respectievelijk slavist en tekenaar, halen een oud item uit de mottenballen om Oekraïense vluchtelingen te verwelkomen: de taaltas. De tas is bedoeld om eerste contacten op gang te brengen met behulp van pictogrammen. Valentina Lazebna en haar zoons Sasja (12) en Lonja (16) ontvingen het eerste exemplaar. De vluchtelingen verblijven sinds anderhalve week bij een gastgezin in Zwolle. 

0 reacties

  1. Deze brandweerlieden redden mensen onder het puin vandaan: ‘Er komt veel risico bij kijken’
    PREMIUM
    met video

    Deze brandweer­lie­den redden mensen onder het puin vandaan: ‘Er komt veel risico bij kijken’

    Een explosie, een pand stort in. Onder het puin zit een slachtoffer bekneld. Als de reguliere hulpdiensten iemand niet kunnen bevrijden, worden STH-teams (Specialisme Technische Hulpverlening) van de brandweer ingeschakeld. Afgelopen maand gebeurde dat twee keer: na gasexplosies in Oldenzaal en Bilthoven. Een van de vijf landelijke teams heeft Zwolle als standplaats. Teamleiders Geoffrey Bos en Mike Haerlman geven een kijkje achter de schermen.