Kleding zonder prijskaartje: bij deze ‘vintage sale’ in Zwolle betaal je per kilo

videoShoppen, wegen en betalen naar gewicht. Kleding zonder prijskaartje, maar met een vaste prijs van 20 euro de kilo. Dat is het principe van de Vintage Kilo Sale, die zaterdag voor het eerst gehouden werd in Zwolle. Menig klant verliet de Buitensociëteit  dan ook met de tas goed vol.

Ze zijn er al sinds de opening om 12.00 uur, 'vintage vriendinnen' Hannelore Kuperus uit Zwolle en Maria Bronius uit Lemmer. ,,We zijn elkaar tegengekomen op een sale als dit en sindsdien vriendinnen", verklaren de dames. Een tas, verkrijgbaar bij binnenkomst, is al goed gevuld. Maria past een rode jas, model tot op de enkels, terwijl Hannelore een bak kleding omwoelt. Het loopt tegen een uur of twee en Maria vindt het zachtjesaan welletjes. 

  1. Verloting immens populaire sneaker gaat door het dak in Zwolle: ‘Schoen ligt niet in de winkel, want dan krijg je rellen in de straat’
    PREMIUM

    Verloting immens populaire sneaker gaat door het dak in Zwolle: ‘Schoen ligt niet in de winkel, want dan krijg je rellen in de straat’

    Sneakerwinkel Sparky in Zwolle is overspoeld met aanvragen voor een nieuwe schoen die eind deze week op de markt komt. De winkel organiseerde een verloting om kans te maken om de exclusieve schoen te mogen kopen en dat leverde al ruim 58.000 aanmeldingen op. Hans Smits (29) is medewerker van Sparky en doet een boekje open over de immens populaire schoen Travis Scott Nike SB low.