Ali B. wordt verdacht van acht inbraken of pogingen daartoe in Apeldoorn en Zwolle. Bij de inbraken viel de politie de 'modus operandi' op: dikwijls werd drank en eten genuttigd.
Volledig scherm
PREMIUM
Ali B. wordt verdacht van acht inbraken of pogingen daartoe in Apeldoorn en Zwolle. Bij de inbraken viel de politie de 'modus operandi' op: dikwijls werd drank en eten genuttigd. © Gezienus Bruining

‘Koelkastkraker’ ontkent reeks inbraken in Zwolle en Apeldoorn

Zijn ‘modus operandi’ ofwel specifieke manier van werken doet justitie vermoeden dat Ali B. aan zeker acht inbraken in Apeldoorn en Zwolle valt te linken. Dikwijls maakte een inbreker afgelopen najaar drank en eten buit om ter plekke te nuttigen. Zelf bekent B. maar één inbraak. Toch wil justitie hem twee jaar de cel in.

De politie in Zwolle had in november een hele kluif aan de 37-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. Werd hij op 12 november op heterdaad betrapt, twee weken later vatten agenten hem alweer in de kraag na ‘een heterdaadje’. Beide aanhoudingen haalden de media: in het eerste geval was de inbreker kruipend door een bedrijf gesignaleerd, de tweede keer werd de man achtervolgd door een Zwollenaar in badjas.