De politie onderwierp de woning van weduwe Tillema in Zwolle in 2013 aan een grondig onderzoek, toen duidelijk werd dat ze geen natuurlijke dood is gestorven. Daar ging de politie aanvankelijk wel van uit, mede door een valse verklaring van schouwarts Reinier D.
Volledig scherm
PREMIUM
De politie onderwierp de woning van weduwe Tillema in Zwolle in 2013 aan een grondig onderzoek, toen duidelijk werd dat ze geen natuurlijke dood is gestorven. Daar ging de politie aanvankelijk wel van uit, mede door een valse verklaring van schouwarts Reinier D. © Frans Paalman

Lagere straf voor schouwarts die in Zwolle meineed pleegde na gewelddadige dood weduwe

Voormalig GGD-schouwarts Reinier D. (66) uit Nunspeet is in hoger beroep opnieuw veroordeeld voor meineed. D. zou na de doodslag op Ruth Tillema in Zwolle in 2013 hebben verzonnen dat hij haar huisarts belde. Dat bemoeilijkte het onderzoek: de schouwarts ging ten onrechte uit van een noodlottige val.

 1. Drugsdealer uit Zwolle krijgt taakstraf, ondanks ‘dijk van een probleem in deze stad’
  PREMIUM

  Drugsdea­ler uit Zwolle krijgt taakstraf, ondanks ‘dijk van een probleem in deze stad’

  De officier van justitie wilde drugsdealer Husein A. uit Zwolle twee maanden naar de gevangenis sturen. ,,We hebben een dijk van een probleem in deze stad als het gaat om drugshandel. Deze meneer maakt daar deel van uit.’’ A. werd bij een deal betrapt en zat in zijn auto met ‘De Bolle’, een sleutelfiguur in de Zwolse drugsoorlog. Hij heeft een blanco strafblad en krijgt daarom een taakstraf.
 1. Tyson: 'Blij dat ik niet knock-out ben geslagen'
  Play

  Tyson: 'Blij dat ik niet knock-out ben geslagen'

 2. Demonstraties in Parijs tegen omstreden veiligheidswet
  Play

  Demonstra­ties in Parijs tegen omstreden veilig­heids­wet