Volledig scherm
Bezoekers van Lepeltje Lepeltje schuilen vrijdagavond voor een regenbui. © Frans Paalman

Lepeltje Lepeltje in Zwolle past programma aan vanwege windstoten

Festival Lepeltje Lepeltje is met een afgeslankt programma aan de tweede dag in Zwolle begonnen. ‘Vanwege windstoten’, meldt de organisatie.

Zowel de markt als het kinderprogramma is geschrapt. Niet alleen in Zwolle, ook in Amersfoort overigens, waar het evenement eveneens plaatsvindt. De organisatie wil hiermee de ‘veiligheid garanderen’. ‘De koters en marktstruinders kunnen zondag en maandag hun slag slaan’. Dan ziet het weer er beter uit. De mobiele keukens zijn wél geopend. 

Wezenlanden

Lepeltje Lepeltje, dat dit jaar voor het eerst in Park de Wezenlanden plaatsvindt, duurt zaterdag van 12.00 tot 00.30 uur, zondag van 12.00 tot 23.30 uur en maandag van 12.00 tot 22.00 uur.    

  1. Straatfestival Zwolle gebukt onder geluidsregels: Zanger moet publiek tot stilte manen
    PREMIUM

    Straatfes­ti­val Zwolle gebukt onder geluidsre­gels: Zanger moet publiek tot stilte manen

    De afspraken over geluidsniveaus moeten onder de loep worden genomen, anders is het maar de vraag of het Straatfestival in Zwolle volgend jaar de Nieuwe Markt weer aandoet. Die noodkreet slaken betrokkenen bij het podium van afgelopen vrijdag. Na herhaaldelijke waarschuwingen over de decibellen moest de zanger van Juffrouw Jannie het publiek zelfs manen niet mee te zingen. ,,Volgens mij gaat er iets niet goed met de geluidsmetingen’’, zegt geluidsman Marco Ruiter. ,,Op deze manier doe ik volgend jaar niet meer mee.’’